Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.3°C19.1°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.6°C19.4°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C16.9°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C15.2°C
0 BF 71%
Νέο Ηράκλειο / Στην νεοφασιστική Casa Pound Italia ανήκουν οι συλληφθέντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο Ηράκλειο / Στην νεοφασιστική Casa Pound Italia ανήκουν οι συλληφθέντες

ΙΤΑΛΙΑ CASA POUND
Twitter

Νεοφασίστες της CasaPound Italia είναι οι 21 Ιταλοί που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έχοντας έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή «φιέστα» των ακροδεξιών με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας των Φουντούλη και Καπελώνη στο Ηράκλειο Αττικής.

Στην ιστοθέση της νεοφασιστικής οργάνωσης αναφέρεται σχετικά ότι «21 άτομα από την αντιπροσωπεία του CasaPound Italia, που μετέβη στην Αθήνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου και του Μανώλη, σταματήθηκαν από την τοπική αστυνομία και τα επιβίβασαν σε θωρακισμένα αυτοκίνητα χωρίς να λάβουν καμία εξήγηση.

Επί του παρόντος, οι αγωνιστές έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα περιμένοντας να μάθουν λεπτομέρειες για την κράτησή τους».

Μάλιστα, η ιταλική νεοφασιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι «αυτή η αδικαιολόγητη καταστολή δεν θα μας εμποδίσει να τιμήσουμε τη μνήμη δύο νεαρών που σκοτώθηκαν βάρβαρα», παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Τζιανλούκα Ιανόνε που περιλαμβάνεται στους 21 με δήλωσή του χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να σταματούν και να συλλαμβάνονται αυθαίρετα πάνω από 20 άτομα μόλις κατεβαίνουν από το αεροπλάνο μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη δύο αγοριών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL