Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.4°C
4 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.1°C19.1°C
6 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 72%
Χρήστος Βρεττάκος / Ισχυρή εντολή για τρίτη θητεία και Άλλο Δρόμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Βρεττάκος / Ισχυρή εντολή για τρίτη θητεία και Άλλο Δρόμο

13403906a.png

Εντολή για τρίτη θητεία έδωσαν την Κυριακή οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας στον Χρήστο Βρεττάκο και στη δημοτική παράταξη Άλλος Δρόμος. Ο Χρ. Βρεττάκος επανεκλέχθηκε δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με 48,8% από την πρώτη Κυριακή και θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το σημαντικό έργο στην πόλη που ξεκίνησε μαζί με τον Άλλο Δρόμο το 2014. Η εκλογική επιτυχία είναι σημαντική, καθώς ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η δημοτική Αρχή φαίνεται να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη πολιτών πέρα από τις κομματικές γραμμές, εμπιστοσύνη που δομήθηκε στα αποτελέσματα που έχουν φέρει για την πόλη.

Ο Άλλος Δρόμος συγκέντρωσε 48,8%, ποσοστό 3,1% πάνω από το αντίστοιχο του 2019. Και αυτό παρότι η Ν.Δ. έδειξε ότι την ενδιέφερε πολύ να κερδίσει τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας βάζοντας μπροστά ένα νέο πρόσωπο ως υποψήφιο δήμαρχο, τον πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Τάσο Μύτογλου, αλλά και συσπειρώνοντας τις διάσπαρτες το 2019 δυνάμεις της. Ο Τ. Μύτογλου υποστηρίχθηκε και από πολιτευτές της Ελληνικής Λύσης και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, κάτι που εξηγεί και το αδύναμο ποσοστό του υποψήφιου δημάρχου και πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελή Καμά, ο οποίος έλαβε μόλις 4,1%.

Εργα ουσίας και όχι βιτρίνας

Ο Χρ. Βρεττάκος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος έτρεξε πολύ για βασικά ζητήματα της πόλης που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Απέφυγε, δηλαδή, τα έργα βιτρίνας και επέμεινε στα έργα ουσίας, παρότι πολλοί συντηρητικοί δήμαρχοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο «δεν φέρνει ψήφους». Οι πολίτες όμως του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουν δει καθαρή βελτίωση της ζωής τους στο ζήτημα των σκουπιδιών, στους ανοιχτούς χώρους πρασίνου και στην ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Και φυσικά στη διεκδίκηση να αποδοθούν τα Λιπάσματα στους πολίτες της περιοχής και όχι σε επιχειρηματίες, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ευρύτερη απήχηση του Άλλου Δρόμου

Μια γρήγορη ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα πιστοποιεί την ευρύτερη απήχηση του Άλλου Δρόμου, μιας δημοτικής παράταξης που παραμένει έτσι κι αλλιώς ενεργή στην κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Παρότι ο Χρ. Βρεττάκος δεν έχει κρύψει ποτέ ότι ανήκει στην Αριστερά και υποστηρίχθηκε ανοιχτά από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Άλλος Δρόμος συγκέντρωσε ποσοστό υπερδιπλάσιο από το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο στις εκλογές του Ιουνίου

Δήλωση Χρήστου Βρεττάκου στην ΑΥΓΗ

Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν μια σημαντική νίκη για τον λαό της πόλης μας. Οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική Αρχή του Άλλου Δρόμου, η οποία κατάφερε μέσα σε ένα κλίμα συκοφαντίας, λάσπης και εκβιασμών να συνεχίσει για μία τρίτη θητεία. Η δέσμευσή μας παραμένει, μαζί με τους ανθρώπους της πόλης, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφοροποιήσεις, να συνεχίσουμε να χτίζουμε την πόλη που αξίζει σε εμάς, στα παιδιά μας και στην ιστορία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL