Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.1°C18.2°C
4 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.3°C17.4°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
15.0°C17.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C16.8°C
3 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Οι 3 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που «παίζουν» για το ντιμπέιτ Μπακογιάννη-Δούκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Οι 3 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που «παίζουν» για το ντιμπέιτ Μπακογιάννη-Δούκα

134041218c.jpg

Και ξαφνικά προέκυψε ντιμπέιτ. Όχι με όλους, αλλά με τους δύο «φιναλίστ». Η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για τον Δήμο της Αθήνας θα γίνει αύριο, στις 9.15 το βράδυ, και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια τηλεμαχία που θα πραγματοποιηθεί, όπως όλες οι προηγούμενες τηλεμαχίες, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και το ΕΡΤNews.

Ο Γιώργος Κουβαράς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δημοσιογράφος που θα διευθύνει τη συζήτηση, όπως είχε γίνει στην τηλεμαχία των αρχηγών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ερωτήσεις θα υποβάλουν η προϊσταμένη πολιτικού ρεπορτάζ της ΕΡΤ Λήδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, ωστόσο ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Όπως ενημερώνει η ΕΡΤ, οι όροι της τηλεμαχίας θα συμφωνηθούν σήμερα από τις δύο πλευρές, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των δύο υποψηφίων. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει η διάθεση οι όροι του διαλόγου να μην είναι τόσο ασφυκτικά στενοί όσο αυτοί των πολιτικών αρχηγών σε προηγούμενα ντιμπέιτ. Μετά τη συμφωνία των εκπροσώπων των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τους εκπροσώπους της ΕΡΤ, προκειμένου να προσδιοριστεί η δομή και ο τρόπος της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Η πυξίδα για τους όρους είναι οι προηγούμενες αναμετρήσεις πολιτικών αρχηγών ή και δημάρχων και οι δυνατότητες που είχαν να παρέμβουν στην απάντηση του αντιπάλου τους ή και να του κάνουν απευθείας ερωτήσεις.

Εν τω μεταξύ, επαναλαμβάνοντας την πρακτική των εθνικών εκλογών του περασμένου Μαΐου 2023, το Mega επιχειρεί να μπει σφήνα και να φιλοξενήσει το δικό του ντιμπέιτ. Προφανώς για να ισχυροποιήσει τον ειδησεογραφικό του χαρακτήρα. Με επιστολή που υπογράφει ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων του καναλιού Σταμάτης Μαλέλης προς τους Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, καλεί τους δύο υποψηφίους σε ανοιχτό ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και αναμένει την απάντησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL