Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.7°C20.2°C
1 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.3°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.2°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C19.8°C
3 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
0 BF 77%
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Ο εκλογικός μαραθώνιος στα κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Ο εκλογικός μαραθώνιος στα κανάλια

134028927c.jpg

Στον παλμό των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών τα κανάλια, θα καλύψουν την εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αύριο, Κυριακή 8 Οκτωβρίου, από νωρίς το πρωί με συνδέσεις και πληροφορίες για τη ροή της εκλογικής διαδικασίας έως αργά το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει ο ενημερωτικός μαραθώνιος.

Η εκλογική βραδιά θα ξεκινήσει γύρω στις 5.30- 6 το απόγευμα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα ολοκληρωθεί γύρω στα μεσάνυχτα. Η ιδιαιτερότητα δεν είναι μόνο η ψηφοφορία σε δύο Κυριακές, αλλά και οι δύο κάλπες μέσα σε κάθε τμήμα για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Singular Logic που συνεργάζεται με το υπ. Εσωτερικών, η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις περιφέρειες και τουλάχιστον τους 6 μεγαλύτερους δήμους της χώρας είναι ότι θα δοθεί γύρω στις 10.30 το βράδυ. Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT) θα τροφοδοτήσει τους δήμους όλης της χώρας, με προτεραιότητα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, το Ηράκλειο, την Πάτρα και τη Λάρισα.

* Η ΕΡΤ, με βασικό ατού το δίκτυο των ανταποκριτών της στις 13 περιφέρειες της χώρας και στους επίμαχους δήμους, θα ξεκινήσει την εκλογική βραδιά από τις 5.30 μ.μ. στο ΕΡΤNews και από τις 6 μ.μ. σε δίκτυο με την ΕΡΤ1. Στο στούντιο ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με καλεσμένους πολιτικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες. Σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία ερευνών Palmos Analysis, θα καλύψουν τη ροή των αποτελεσμάτων.

* Πρωτοποριακά γραφικά και τρισδιάστατες αναλύσεις υπόσχεται και το Mega, με τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη στον συντονισμό. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκινούν τον εκλογικό μαραθώνιο μαζί με την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο του σταθμού.

* Από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο ο Αντώνης Σρόιτερ δίνει τον τόνο της εκλογικής βραδιάς. Μαζί του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Μάνεσης, η Λώρα Ιωάννου και ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Κωνσταντινίδης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος θα αναλύσει τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης για τον Alpha, που αφορούν την Αυτοδιοίκηση καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις.

* Στις 6 μ.μ. αρχίζει η εκλογική βραδιά του Open με την Εύα Αντωνοπούλου, την Έλλη Στάη, τον Δημήτρη Καμπουράκη, τον Παναγιώτη Στάθη και τον επικεφαλής της MRB Δημήτρη Μαύρο. Μαζί τους όλα τα στελέχη του Ανοιχτού Καναλιού, οι δημοσιογράφοι, οι αναλυτές, οι ανταποκριτές και το τεχνικό δυναμικό.

* Στον ΣΚΑΪ την εκλογική βραδιά παρουσιάζουν η Σία Κοσιώνη, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας και η ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του σταθμού, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pulse RC Γιώργο Αράπογλου.

* O ANT1 θα ξεκινήσει τη μετάδοση αργά, στις 10 μ.μ., καθώς θα μεταδίδει Formula 1, το Γκραν Πρι του Κατάρ. Θα παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη, τη Μαρία Αναστασοπούλου, τη Φαίη Μαυραγάνη, τους σχολιαστές Αντώνη Δελλατόλα και Κάτια Μακρή και τον πρόεδρο της Marc Θωμά Γεράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL