Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.7°C21.5°C
5 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C20.6°C
5 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.3°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C20.8°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 28%
Αλλαγή στην Πράξη με όραμα, σχέδιο, εμπειρία, πολιτισμό για όλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλαγή στην Πράξη με όραμα, σχέδιο, εμπειρία, πολιτισμό για όλους

134025529a.jpg

Το να έχεις άποψη για τα ζητήματα του τόπου σου, να καταθέτεις προτάσεις στη βάση των αναγκών των πολιτών, να θέλεις να συμβάλλεις στην προώθηση και επίλυσή τους, ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών σου, είναι τολμηρό και δύσκολο. Η -εδώ και πολλά χρόνια- συμμετοχή μου στα κοινά με έκανε να τα βάζω με τα δύσκολα και να τα αντιμετωπίζω τολμηρά και προοδευτικά.

Διετέλεσα βουλευτής Καρδίτσας, αιρετή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενη στον χώρο της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού για τρεις δεκαετίες. Και τίμησα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Ο σημαντικότερος «τίτλος» όμως που έφερα, φέρω και θα φέρω είναι αυτός της ενεργού πολίτη. Άλλωστε, στην πολιτική δεν αναζήτησα ποτέ επαγγελματική διέξοδο, αναγνώριση, εξουσία.

Κίνητρό μου ήταν και είναι τα ζητούμενα της εποχής και της κοινωνίας, η συναίσθησή μου για την κατά περίπτωση δυνατότητά μου να προσφέρω. Πυξίδα μου, οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι πολιτικές για τον άνθρωπο. Αδιαπραγμάτευτες αρχές μου, η διαφάνεια, η εντιμότητα, η υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.

Ζω εδώ. Ζούμε εδώ. Κάθε πρόκληση συμμετοχής και αντιμετώπισης των αδιεξόδων πηγάζει πρώτα από όλα από τις δικές μας ανάγκες. Πηγάζει από την «υποχρέωση» να είμαστε παρόντες και παρούσες και, βεβαίως, μπροστάρηδες για τις μεγάλες αλλαγές που ζητάμε ως κοινωνία.

Σε αυτή την κρίσιμη μάχη συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας με την παράταξη Αλλαγή στην Πράξη του Κωνσταντίνου Ξυλομένου.

Στις 8 Οκτωβρίου στο ψηφοδέλτιο δεν θα βρείτε μόνο τη συμμετοχή μου, θα βρείτε και την εμπειρία, την ωριμότητα, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη μιας συμπολίτισσάς σας.

Και το πρωί της επόμενης μέρας θα βρει τον Δήμο Καρδίτσας με ένα άλλο, σύγχρονο υπόδειγμα διοίκησης και κατάλληλα πρόσωπα στις επιτελικές θέσεις, τα οποία γνωρίζουν το αντικείμενο, έχουν διαχειριστική ικανότητα, αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

Η κατάσταση στον δήμο μας, στον νομό μας, στην περιφέρειά μας σήμερα, αλλά και όσα τραγικά βιώσαμε τα τελευταία χρόνια αποτελούν τρανή απόδειξη του δρόμου που πρέπει πλέον να ακολουθήσουμε. Να επενδύσουμε σε έργα υποδομής και όχι βιτρίνας. Να επενδύσουμε σε πολιτικές και τοπικές Αρχές οι οποίες σέβονται την ανθρώπινη ζωή και μεριμνούν για την προστασία της, σέβονται τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, κρίνουν ως αναγκαία και όχι «οικονομικά ασύμφορα» τα έργα ουσίας, δεν βάζουν πάνω από όλα τις φιέστες, τα λαμπιόνια και τις ψηφοθηρικές πολιτικές. Σε αντίθεση, δηλαδή, με όσα έπραξαν οι νυν διοικήσεις του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οποιος ασκεί εξουσία έχει και ευθύνες και υποχρεώσεις. Η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να είναι παρατηρητής, αλλά επιταχυντής λύσεων. Εκεί που σταματούν οι διοικητικές του αρμοδιότητες να ξεκινούν οι πρωτοβουλίες για συνέργειες με την περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση. Αυτό θέλουμε εμείς και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο σας.

Η θητεία του κ. Τσιάκου πλήγωσε την Καρδίτσα, αποδείχτηκε κατώτερη των αναγκών και των περιστάσεων. Απέτυχε να φέρει αλλαγή κατεύθυνσης, επιταχύνοντας τον ρυθμό της πτωτικής πορείας. Απέτυχε να βελτιώσει την κατάσταση της πόλης και των χωριών του διευρυμένου δήμου.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι πολιτικές του κ. Τσιάκου δεν συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της πόλης. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με φιέστες, πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις, ημιτελείς ποδηλατόδρομους, κακότεχνες πλακοστρώσεις στην κεντρική πλατεία. Η ανάπτυξη που θα φέρει έσοδα, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας θέλει υποδομές, δρόμους, χώρους στέγασης των πανεπιστημιακών σχολών και φοιτητικές εστίες, σύγχρονους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και γεγονότα, κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

Ηρθε η ώρα να γίνει το όραμα πράξη

Να έχουμε μία Καρδίτσα σύγχρονη και ζωντανή, που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάδειξη του πολιτιστικού της πλούτου και τις ευκαιρίες σε κάθε πολίτη να βιώσει τη χαρά της τέχνης και της δημιουργίας.

Οι τέχνες και ο Πολιτισμός σε άνθηση αποτελούν, άλλωστε, παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι καλλιτέχνες της πόλης μας πρέπει να αποκτήσουν «φωνή», να καταθέτουν ιδέες, να παίρνουν μέρος σε αποφάσεις και να συνδιαμορφώνουν πολιτικές που αφορούν τον Πολιτισμό μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Θα επιδιώξουμε την επαναλειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και την ενίσχυση του Πολιτισμού και της Παιδείας σε όλους τους τομείς. Στόχος μας, η κατασκευή σύγχρονου κτηρίου για τη στέγαση του Δημοτικού Ωδείου, η συντήρηση της Δημοτικής Πινακοθήκης, η δημιουργία Κέντρου Τεκμηρίωσης και η στήριξη του Μουσείου Πόλης.

Και, βεβαίως, θα επιμείνουμε στην αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα (κτιριακές εγκαταστάσεις, ψηφιακή αναβάθμιση, εμπλουτισμός σε βιβλιακό και άλλο υλικό, ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δικτύου των Παιδικών Βιβλιοθηκών, που υπηρέτησα με πάθος επί τρεις δεκαετίες, όπως και στην επαναφορά των εκδηλώσεων «Η πόλη στα παιδιά». Και αυτά ως πρώτες παρεμβάσεις σε έναν τομέα που βίωσε την απόλυτη απαξίωση και αδιαφορία τα τελευταία χρόνια.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, αγαπητές μου συμπολίτισσες. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες προκλήσεις. Έχουμε, όμως, και έναν διευρυμένο δήμο, με την πόλη της Καρδίτσας και τα 33 χωριά, που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και κόσμο ενεργό. Μπροστά μας έχουμε μεγάλο έργο, έργο που δεν έγινε για χρόνια. Σε αυτή την υποχρέωση απαντάμε με δυνατή ομάδα, όραμα, κοινωνική ευαισθησία, σχέδιο και όρεξη για δουλειά!

Αυτή την Κυριακή ας κάνουμε Πράξη την Αλλαγή!

Σας καλώ όλες και όλους να στηρίξουμε την Αυτοδιοικητική Κίνηση Αλλαγή στην Πράξη, με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ξυλομένο.

Στις 8 Οκτωβρίου αυτή να είναι η συνειδητή μας επιλογή!

* Η Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας, πρ. βουλευτής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL