Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.8°C17.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.0°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 100%
ΕΡΤ / Λέει «όχι» σε debate μεταξύ Ζαχαριάδη και Μπακογιάννη - Οι διαρροές από Ραδιομέγαρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Λέει «όχι» σε debate μεταξύ Ζαχαριάδη και Μπακογιάννη - Οι διαρροές από Ραδιομέγαρο

Ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Κώστας Μπακογιάννης
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Όχι» σε debate ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, λέει η ΕΡΤ, που αντί ανακοίνωσης απάντησε με διαρροές στα αιτήματα για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΕΡΤ αν και έλεγαν ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στο πρότυπο της διακομματικής επιτροπής που συγκροτείται στις εθνικές εκλογές και κατά συνέπεια η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση και τη διαμόρφωση μιας τέτοιας διαδικασίας.

Παράλληλα ανέφεραν ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχα debate. Για τους λόγους αυτούς σύμφωνα με τις διαρροές από το Ραδιομέγαρο που μεταδόθηκαν από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΕΡΤ προτίθεται να διοργανώσει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρκεί να συμμετέχουν κάθε φορά τουλάχιστον τα 2/3 των επικεφαλής των συνδυασμών.

Τέλος αναφέρεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΕΡΤ έλαβε γραπτώς ή και προφορικώς πολλά αιτήματα για τη διοργάνωση και μετάδοση τηλεμαχιών ανάμεσα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την πραγματοποίηση debate είχε ζητήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα.  Ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν εξίσου από την ΕΡΤ την διεξαγωγή debate, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την 8η Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL