Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.1°C22.4°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.3°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
16.0°C21.0°C
0 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.9°C
2 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C20.2°C
0 BF 88%
Λίμνη Κάρλα / Κοντά στην υπερχείλιση – Ποιοι οικισμοί κινδυνεύουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λίμνη Κάρλα / Κοντά στην υπερχείλιση – Ποιοι οικισμοί κινδυνεύουν

Γέφυρα Παλαιόπυργος
onlarissa.gr

Αντιμέτωποι με τον φόβο ενός νέου πλημμυρικού φαινομένου είναι οι αρχές στη Θεσσαλία, αφού οι τεράστιες ποσότητες νερού «φούσκωσαν» τη λίμνη Κάρλα, που μέχρι πρότινος είχε αποξηρανθεί και τώρα η στάθμη του νερού της ανεβαίνει επικίνδυνα.

Τα παρακάρλια χωριά, βρίσκονται σε κίνδυνο και απειλούνται εκ νέου κατοικημένες περιοχές. Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε αναφορά ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή στην περιοχή.

Να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση ώστε να μην πλημμυρίσουν τα χωριά που βρίσκονται δίπλα στη λίμνη Κάρλα λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, κάλεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Κώστα Σκρέκα αντίστοιχα.

Ο Β. Κόκκαλης καταθέτει αναφορά στην οποία επισυνάπτει δηλώσεις του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου πως εάν ανέβει ακόμη 60 εκατοστά η στάθμη της λίμνης Κάρλας θα πλημμυρίσουν χωριά με πρώτο το Σωτήριο. Ο κ. Νασιακόπουλος συμπληρώνει επίσης ότι «Ως Δήμος Κιλελέρ σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Κιλελέρ σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί Σωτήριο, Νίκη, Μόδεστος, Καστρί και Αμυγδαλή της Λάρισας και οι κωμοπόλεις Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και τα Κανάλια στη Μαγνησία.

Λάρισα: Κατέρρευσε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο

Παράλληλα, η γέφυρα στον Παλαιόπυργο κατέρρευσε. Η εν λόγω γέφυρα συνέδεε τον Παλαιόπυργο με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο και έβγαινε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου προς το Στόμιο. Η υποδομή δεν άντεξε από τα ορμητικά νερά και κόπηκε στη μέση, όπως διακρίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το onlarissa.gr.

Με την κατάρρευση της γέφυρας, η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

Παλαιόπυργος 2
onlarissa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL