Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C26.3°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
3 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.5°C30.4°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.5°C24.3°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C21.9°C
4 BF 49%
Κακοκαιρία Daniel  / Σε πλήρη εξέλιξη - Πού αναμένεται η μεγαλύτερη ένταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Daniel  / Σε πλήρη εξέλιξη - Πού αναμένεται η μεγαλύτερη ένταση

112 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Daniel που από χτες έχει «χτυπήσει» και συνεχίζει να επηρεάζει περιοχές της Ελλάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλο αριθμό κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που στα πελάγη φτάνουν ως τα 7 μποφόρ.

Ήδη την Δευτέρα το 112 ήχησε σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, καθώς η Πολιτική Προστασία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις, κυρίως από τις βραδινές ώρες και για το επόμενο 24ωρο. Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, όπου οι μικροσυγκρούσεις σε συνδυασμό με τη βροχή έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τόσο στον Περιφερειακή Οδό όσο και μέσα στην πόλη.

Στον Βόλο καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ η συγκέντρωση υδάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο οδήγησε στην ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας 11573 για να γίνει έλεγχος της γραμμής από ΟΣΕ, προκαλώντας καθυστερήσεις και πιθανώς ακυρώσεις δρομολογίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ηλεία καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές από το χαλάζι ειδικά σε καλλιέργειες όπως της ελιάς, σε χωριά όπως το Λούβρο, το Υψηλόν και το Βασιλάκι.

Όλες οι πυρόπληκτες περιοχές ζουν με την αγωνία πλημμυρικών φαινομένων από μία έντονη βροχόπτωση που μπορεί να παρασύρει φερτά υλικά.

Από τα ξημερώματα τα φαινόμενα εντάθηκαν κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και στα δυτικά και νότια της Πελοποννήσου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και για σήμερα Τρίτη 5/9 προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Iσχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

γ. κατά περιόδους στο νομό Αττικής και τη δυτική Κρήτη

δ. από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Αύριο Τετάρτη 6/9 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.
Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL