Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C25.6°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.3°C25.3°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.4°C31.5°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C23.8°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.6°C24.9°C
3 BF 57%
Φωτιά σε βυτιοφόρο / Στον Εισαγγελέα ο οδηγός - Ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά σε βυτιοφόρο / Στον Εισαγγελέα ο οδηγός - Ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς

Καμμένο βυτιοφόρο
EUROKINISSI

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο οδηγός του βυτιοφόρου το οποίο χθες τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική Αθηνών - Κορίνθου σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο ίδιος συνελήφθη στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκαιρη ειδοποίηση από τον οδηγό έφερε και την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής γεγονός το οποίο απέτρεψε ενδεχόμενη έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο κίνησης, πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό για να τερματίσει και την περιπέτεια χιλιάδων οδηγών. Η κυκλοφορία «πάγωσε» στην εθνική οδό, ενώ το απόγευμα έκλεισε εκ νέου και για αρκετές ώρες και η Παλαιά Εθνική Οδός, με εκατοντάδες οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα.

Αντίστοιχη περιπέτεια είχαν να αντιμετωπίσουν και επιβάτες του προαστιακού, καθώς παρέμειναν ακινητοποιημένοι και χωρίς ενημέρωση για ώρες, ενώ στον σταθμό που βρίσκονταν δεν μπορούσαν να προμηθευτούν βασικά αγαθά.

Η μαραθώνια ταλαιπωρία οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου υλικού από την πυροσβεστική έχει εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες και πρωτόκολλα, αποτελώντας μια χρονοβόρα διαδικασία.

«Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα, δηλαδή μετέφερε επικίνδυνο φορτίο. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση, διαπιστώθηκε όμως διαφυγή του μίγματος του επικίνδυνου υλικού, γι αυτό και κρίθηκε απαραίτητη απαραίτητη η απομάκρυνση του φορτίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στη δημόσια τηλεόραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL