Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
2 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
16.9°C22.3°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
20.5°C24.4°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αυξημένες νεφώσεις
26 °C
25.8°C29.3°C
0 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.5°C18.9°C
0 BF 63%
Θεσσαλονίκη / Προσωρινή διαταγή «παγώνει» τις κοπές δέντρων για τον Flyover περιφερειακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Προσωρινή διαταγή «παγώνει» τις κοπές δέντρων για τον Flyover περιφερειακό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME

Μια πρώτη νίκη πέτυχαν οι κάτοικοι του συνοικισμού Κωνσταντινουπολίτικα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς το Διοικητικό Εφετείο της πόλης εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης υλοτόμησης δέντρων για τη δημιουργία του Flyover περιφερειακού.

Η προσωρινή διαταγή «παγώνει» τη διαδικασία της υλοτόμησης μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι, οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν έχουν υπάρξει οι απαραίτητες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες.

Οπως δήλωσε στον ρ/σ 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής Αλέξης Αδαμίδης, έχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης για κοπή δέντρων στην περιοχή καθώς, μεταξύ άλλων, η απόφαση του δασάρχη δεν αναρτήθηκε στη Διαύγεια και δεν αναφέρει ποια συγκεκριμένα δέντρα πρέπει να υλοτομηθούν για να γίνει το έργο.

Παράλληλα, ως προς το συνολικό έργο του Flyover περιφερειακού οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ Ελληνικό Δημόσιο και εργολάβος είχαν ετοιμάσει άλλο σχέδιο για τον δρόμο και άλλο πάνε να εφαρμόσουν. «Είναι ένα έργο πρόχειρα σχεδιασμένο. Ο περιφερειακός πρέπει να διορθωθεί, αλλά με μελέτες και με το λιγότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Αδαμίδης.

Πιο συγκεκριμένα, στα αρχικά σχέδια που είχαν ανακοινωθεί προβλεπόταν η δημιουργία δύο σηράγγων για τη διέλευση του Flyover περιφερειακού βόρεια του συνοικισμού. Ωστόσο ο σχεδιασμός άλλαξε χωρίς καμία διαβούλευση και περιλαμβάνει τη διάνοιξη της υφιστάμενης περιφερειακής οδού, ο οποίος θα περνά ουσιαστικά μέσα από τα Κωνσταντινουπολίτικα.

Σχέδια επί χάρτου

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, κρατικοί φορείς και εργολάβος βρίσκονται σε συνεννοήσεις για να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε η πόλη της Θεσσαλονίκης να ταλαιπωρηθεί το λιγότερο δυνατό από τις εργασίες για τον Flyover περιφερειακό.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ η δεύτερη σύσκεψη του συντονιστικού που έχει συσταθεί, όπου και τέθηκαν τρεις βασικοί στόχοι. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι το σύνολο των μέτρων και των παρεμβάσεων πρέπει να αποσκοπεί στη μείωση της ζήτησης για μετακινήσεις με ιδιωτικά επιβατικά οχήματα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής. Ωστόσο στην κυβέρνηση ξεχνούν ότι η Θεσσαλονίκη έχει μόνο ένα εγκαταλελειμμένο μέσο μαζικής μεταφοράς, τα αστικά λεωφορεία, που ήδη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης.

Οσο για τις αντιδράσεις που διατυπώνουν οι κάτοικοι στα Κωνσταντινουπολίτικα, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης έθεσε τα σχετικά ερωτήματα προς τον ανάδοχο εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και, όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου το ΥΜΑΘ, «οι απαντήσεις που έδωσε ο ανάδοχος του έργου ήταν σαφείς και καθησυχαστικές».

Με τον υφυπουργό να έχει καθησυχαστεί και με το συντονιστικό όργανο να λαμβάνει μη εφαρμόσιμες αποφάσεις είναι βέβαιο πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τη νέα σεζόν που πλησιάζει θα ανέβουν έναν νέο Γολγοθά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL