Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι και ο κόσμος από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώνονται μετά την πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, στη Μαγνησία.
«Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στον Βόλο» είπε μιλώντας στο Mega μία κάτοικος του Βόλου, προσθέτοντας ότι «είμαστε ήδη τρομαγμένοι από ένα δύσκολο βράδυ». Η γυναίκα ανέφερε επίσης ότι δεν κοιμήθηκαν τη νύχτα, ενώ εκείνη την ώρα ακούστηκε ακόμα μία δυνατή έκρηξη.
Μια άλλη κοπέλα μιλώντας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού με δάκρυα στα μάτια είπε ότι: «Ήρθαμε διακοπές εδώ, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Ακούσαμε τον θόρυβο και σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον-άρον. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Φοβόμαστε πάρα πολύ. Προσπαθούμε να πάμε Αθήνα και δεν μας αφήνουν».
Κάτοικος που απομακρύνεται από την περιοχή είπε στο Open ότι το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό που έσπασαν τζαμαρία. «Ήταν πολύ τρομακτικές οι εκρήξεις. Αρχίσαμε να ουρλιάζουμε από τον φόβο» είπε μια άλλη γυναίκα.
Την ίδια ώρα ρεπόρτερ του Open ο οποίος βρισκόταν ζωντανά από το σημείο ανέφερε για τις εκρήξεις ότι «έμοιαζαν με ήχους βόμβας» και ότι το ωστικό κύμα τους τράβηξε πίσω. Πρόσθεσε ότι έχουν σπάσει τζάμια στην περιοχή.