Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι φετινές Πανελλαδικές για την εισαγωγή των αποφοίτων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων στις σχολές των ΑΕΙ και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας τον Ιούνιο και την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, ολοκληρώνεται πλέον ο προσδιορισμός των βάσεων ανά τμήμα και οι αναλυτικοί πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων ανά σχολή.
Οι πληροφορίες θέλουν η παραπάνω διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί και να απομένει ο συνυπολογισμός των υποψηφίων που έχουν διαγωνιστεί την προηγούμενη διετία και διεκδικούν είσοδο σε κάποια σχολή, καθώς και των άλλων ειδικών κατηγοριών υποψηφίων.
Η ανάρτηση στα σχολεία των πινάκων με τις βάσεις και τους επιτυχόντες αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες και ως το τέλος της εβδομάδας.
Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το αν και πού εισάγονται ψηφιακά στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.
Επιπρόσθετα, ενημέρωση μέσω sms θα έχουν όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν σχετική αίτηση.
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που συνεχίζει να αποκλείει την εισαγωγή υποψηφίων σε σχολές ΑΕΙ όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, έχει προσδιοριστεί φέτος ανά Πεδίο ως εξής:
- 9,42 για το 1ο Πεδίο
- 9,87 για το 2ο Πεδίο
- 9,31 για το 3ο Πεδίο και
- 8,34 για το 4ο Πεδίο