Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή στην Κρεμαστή της Ρόδου και απειλούσε σπίτια.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αν και η φωτιά βρέθηκε σε απόσταση «αναπνοής» από τα σπίτια, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές, ενώ φαίνεται πως έκαψε στο διάβα της περίπου 30 στρέμματα με αγροτική και δασική βλάστηση.
Στο σημείο βρέθηκαν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ενώ «σηκώθηκαν» και εναέρια μέσα που προχώρησαν στην από αέρος ρίψη νερού.
Σημειώνεται πως ακριβώς επειδή η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τόσο κοντά σε κατοικίες, υπήρχε το ενδεχόμενο για εκκένωση των σπιτιών σε ακτίνα 300 μέτρων από το πύρινο μέτωπο.

Από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου βρέθηκε σε μεγάλη ετοιμότητα, όπως επίσης και τα αρμόδια τμήματα (πολιτικής προστασίας) από την περιφέρεια και τον δήμο της Ρόδου καθώς επίσης και τους εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρεμαστή #Ρόδος
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 15, 2023
Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της επικίνδυνης φωτιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα από όλο το νησί.
