Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Χαλκιδική / 75 λεπτά καθυστέρησε το ΕΚΑΒ - Οι μαρτυρίες των διασωστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαλκιδική / 75 λεπτά καθυστέρησε το ΕΚΑΒ - Οι μαρτυρίες των διασωστών

Ασθενοφόρο Υγεία ΕΚΑΒ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκλονίζουν την Ελλάδα οι θάνατοι που καταγράφονται καθημερινά λόγω των ελλείψεων στη δημόσια Υγεία. Αυτή τη φορά στη Χαλκιδική, με τον χαμό 63χρονης τουρίστριας από τη Ρουμανία που κατέφτασε στο μέρος και ύστερα από αδιαθεσία κατέληξε, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μετά από 75 λεπτά, σύμφωνα με μαρτυρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 63χρονη γυναίκα κατέβηκε από το κρουαζιερόπλοιο με αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της σε ταβέρνα της Ουρανούπολης. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο thestival.gr, η γυναίκα υποβασταζόταν από δύο άλλες γυναίκες, μία ήταν συγγενής της και η άλλη ήταν η ξεναγός του ταξιδιωτικού group.

Αμέσως οι ντόπιοι έλαβαν δράση, καλώντας ασθενοφόρο, αλλά και τον ιδιωτικό γιατρό που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Σωτήρης Στρούνης, η γυναίκα «ήταν ταλαιπωρημένη από την κρουαζιέρα». «Την κρατούσαν δύο γυναίκες. Η μία συγγενής της, η άλλη ξεναγός. Της δώσαμε κρύο νερό, είχε δύσκολες αναπνοές. Καλέσαμε τον ιδιωτικό γιατρό. Σε δύο λεπτά ήταν εδώ. Η κατάσταση χειροτέρευε. Της δώσανε πρώτες βοήθειες», συνεχίζει.

Ωστόσο, «όταν το ασθενοφόρο έφτασε, η γυναίκα είχε καταλήξει μετά από δύο ώρες που έφτασε», αναφέρει ο ίδιος.

Προσπαθούσαν να την επαναφέρουν επί μία ώρα

Για να συνδράμουν την 63χρονη γυναίκα, στο σημείο βρέθηκαν και πιστοποιημένες εθελόντριες διασώστριες.

Τα όσα περιγράφουν σοκάρουν, αφού κάνουν λόγο για μία αγωνιώδη προσπάθεια να επαναφέρουν στις αισθήσεις της την γυναίκα, χωρίς την βοήθεια του ΕΚΑΒ, αφού ομολογουμένως καθυστέρησε πάρα πολύ.

«Βλέπω να την κρατάνε δύο φίλες της και ο κύριος να της ρίχνει νερό. Μετά από λίγο με φωνάζουν από δίπλα για το αν έχουμε απινιδωτή και οξυγόνο. Την είδα πεσμένη κάτω και ξεκινάω ΚΑΡΠΑ. Η γυναίκα είχε καταλήξει», σημειώνει η κ. Μένη, διασώστρια που έσπευσε στο σημείο.

Στη συνέχεια, τις μάταιες προσπάθειες επαναφοράς της 63χρονης στην ζωή, περιέγραψε και η κ. Μαρία, επίσης διασώστρια, η οποία τόνισε ότι επιχειρούσαν για πάνω από μία ώρα να σώσουν την τουρίστρια.

«Είμαστε 17 εθελοντές που εκπαιδευτήκαμε για ΚΑΡΠΑ. Όταν ήρθα εγώ η γυναίκα ήταν πεσμένη κάτω. Ο γιατρός έβαλε οξυγόνο και απινιδωτή. Πάνω από μία ώρα προσπαθούσαμε να την επαναφέρουμε. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 1,5 ώρα. Έπεσε στον δρόμο για την τουαλέτα. Υπάρχει πρόβλημα με ασθενοφόρο και γιατρούς στην περιοχή μας», δήλωσε η κ. Μαρία.

Σημειώνεται πως έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ουρανούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL