Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.8°C20.2°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.7°C20.2°C
5 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C17.7°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C19.8°C
5 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 36%
Δολοφονία Άλκη Καμπανού / «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - «Σαν άλλος σαμουράι κάρφωσε το δρεπάνι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη Καμπανού / «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - «Σαν άλλος σαμουράι κάρφωσε το δρεπάνι»

Καμπανός
EUROKINISSI

Η αγόρευση της εισαγγελέως της έδραςΚυριακή Κλιάμπα στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 8 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη διαδικασία ξεκίνησε το πρωί και διεκόπη το απόγευμα, μετά από 6 ώρες αγόρευσης, με την εισαγγελική λειτουργό να ολοκληρώνει μόλις το 1/3, όπως η ίδια είπε, της πρότασής της.

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα, παρουσία των γονιών του αδικοχαμένου Άλκη, υποστήριξε, ότι η επίθεση, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήταν σχεδιασμένη, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων. Παράλληλα, η εισαγγελέας έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», με τους δράστες να ενεργούν ως «καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από πάθη, φανατισμό και μίσος». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια. Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του "εγώ" τους».

 Ταυτόχρονα, αποτιμώντας κάθε πτυχή της υπόθεσης και αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και μαρτυρικών καταθέσεων, η κ.Κλιάμπα αναφέρθηκε σε καθέναν από τους 12 κατηγορούμενους που είχαν εμπλοκή στο έγκλημα.

«Ιθύνοντας νους» χαρακτηρίστηκε ο 1ος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη χρονικά πρώτος και αποτέλεσε «κλειδί», ώστε να φτάσουν οι διωκτικές Αρχές στα ίχνη των υπόλοιπων προσώπων. Όπως αναφέρθηκε, διέθετε «αρχηγική φυσιογνωμία» και «εμπειρία», ενώ «ήξερε να οργανώσει και να καθοδηγήσει τους «στρατιώτες του».

Επιπλέον, η εισαγγελέας, «τοποθέτησε» στο σημείο του φονικού, αποδίδοντας συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, εκτός από τον 6ο και τον 8ο, για τους οποίους είπε, ότι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος, λόγω χρόνου, όμως πρόσθεσε, πως η παρουσία τους ήταν «καθοριστική» για το έγκλημα.

Ειδικότερα, για τον 10ο κατηγορούμενο που φέρεται να κρατούσε δρεπάνι, η εισαγγελέας είπε ότι ενήργησε με «οργή και μίσος», χτυπώντας «αλύπητα» τον Άλκη και τα άλλα θύματα που τραυματίστηκαν. «Είχε τέτοιο μίσος που κάρφωσε το δρεπάνι σε όποιον βρέθηκε μπροστά του, σαν άλλος "σαμουράι", μόνο που οι σαμουράι ήταν γενναίοι πολεμιστές» επισήμανε η εισαγγελέας.

Τέλος, η κ. Κλιάμπα τόνισε ότι «για τον θάνατο του Άλκη φταίνε όλοι, ανάλογα με τη συμμετοχή τους», λέγοντας ότι οι 12 κατηγορούμενοι είναι «εγκληματικές φυσιογνωμίες». Μάλιστα, επεσήμανε ότι εάν δεν έρχονταν οι οπαδοί του Άρη «το επεισόδιο θα έληγε με δύο νεκρούς»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL