Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.8°C16.3°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.6°C16.7°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C17.1°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C13.5°C
0 BF 76%
Έξωση στα Πετράλωνα / Πετάνε στον δρόμο οικογένεια με ΑμεΑ - Στο «πόδι» όλη η γειτονιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξωση στα Πετράλωνα / Πετάνε στον δρόμο οικογένεια με ΑμεΑ - Στο «πόδι» όλη η γειτονιά

Έξωση στα Πετράλωνα
902.gr

Μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο μητέρα με παιδί με αναπηρία, αφού επιχειρείται η έξωση τους από το σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Στην οδό Τιμοδήμου 13 στα Άνω Πετράλωνα αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες αλληλέγγυοι, βάζοντας ανθρώπινη «ασπίδα» μπροστά από το σπίτι για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα της οικογένειας από την κατοικία τους.

O νέος ιδιοκτήτης, απέκτησε το σπίτι μέσα από πλειστηριασμό, στον οποίο είχε προχωρήσει η πιστώτρια τράπεζα. Πρόκειται για προσφυγική κατοικία, ο πλειστηριασμός της οποίας έγινε πέρυσι. Προς το παρόν έχουν γίνει δύο δικαστήρα και στο ένα εξ αυτών έχει δικαιωθεί η οικογένεια, ενώ εκκρεμεί το επόμενο για το 2025.

Η οικογένεια που βίωσε πριν ένα χρόνο την απώλεια του πατέρα, δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις δανειακές απαιτήσεις. Ο επόμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού απαιτεί τώρα να μπει στο ακίνητο και έτσι προχωρά στην έξωση της οικογένειας, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Ήδη βρίσκεται πολύς κόσμος στο σημείο, αφού άμεσα ανταποκρίθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς. Αλληλέγγυοι συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο, με σκοπό να αποκλείσουν την έξωση της ευπαθούς οικογένειας.

Σημειώνεται πως ο δήμος Αθηναίων δεν έχει παρέμβει, παρά το γεγονός ότι οφείλει να προστατέψει τους ευάλωτους πολίτες που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να βρεθούν στον δρόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL