Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Πανελλαδικές εξετάσεις / Δείτε τις απαντήσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην πρεμιέρα των ΓΕΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις / Δείτε τις απαντήσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην πρεμιέρα των ΓΕΛ

Πανελλαδικές 2023
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας),  με το οποίο σήμερα Παρασκευή ξεκίνησαν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στο επίκεντρο των θεμάτων ήταν τα δικαιώματα της γυναίκας, η βία εναντίον τους, ο φεμινισμός σήμερα και η ισότητα των φύλων. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τρία κείμενα: το πρώτο με τίτλο «Ημέρα καταδίκης της βίας εναντίον των γυναικών» του Σταύρου Τσακυράκη, το δεύτερο ένα απόσπασμα από δημοσίευμα εφημερίδας που αφορούσε τη συζήτηση για τον φεμινισμό και τον νεοφεμινισμό, ενώ το τρίτο ένα απόσπασμα διηγήματος του Χρήστου Οικονόμου.

Επίσης, οι υποψήφιοι κρίθηκαν να γράψουν μια μικρή ομιλία για τα φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο﮲.

Βατά χαρακτήρισε τα θέματα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), σημειώνοντας οτι το θέμα της έκθεσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτά και μαθητής της δευτέρας λυκείου ειδικά στο θέμα Β» σχολίασε χαρακητριστικά η ΟΕΦΕ εκτιμώντας ότι δεν θα δυσκολέψουν καθόλου τους μαθητές. 

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL