Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Προαστιακός Πάτρας / SOS από τους εργαζόμενους - «Χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προαστιακός Πάτρας / SOS από τους εργαζόμενους - «Χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε»

Προαστιακός γραμμές
Eurokinssi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού ώστε να ανταποκριθεί ο Προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ, επισημαίνοντας ότι οριακά το υπάρχον προσωπικό κρατά ανοιχτή και καθαρή τη γραμμή από χόρτα.

«Ενώ έχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε χειριστές» δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Σταύρος Πήλιος χτύπησε «καμπανάκι και εξήγησε ότι «εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να έχουμε στρεβλώσεις στις γραμμές, λόγω διαστολής σιδηροτροχιών» και συμπλήρωσε «χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ενώ οι ιθύνοντες έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και έχουν υποσχεθεί την ενίσχυση του προσωπικού, «δεν έχει γίνει τίποτα».

Ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ, τόνισε πως «χρειαζόμαστε άτομα για να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και όσα θα προκύπτουν. Αυτοί που είμαστε τώρα, όση δύναμη και να βάλουμε, δε θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Η έλλειψη προσωπικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας».

Κατά την ίδια πηγή ο Σταύρος Πήλιος εξήγησε ότι «σε περίπτωση στρέβλωσης μπορεί να μη μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση και να πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρωί που θα κρυώσουν τα σίδερα για να προχωρήσουμε σε επισκευή. Αν έχουμε προσωπικό όμως θα βρούμε μία προσωρινή λύση μέχρι την οριστική».

«Δημοπρατήθηκε μεν μία εργολαβία από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα που θα δώσει λύση για αρκετά χρόνια. Υπάρχει ανάδοχος πλέον ο οποίος όμως μέχρι να συμβασιοποιηθεί θα καθυστερήσει, δε θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι» διευκρίνισε καταληκτικά ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL