Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής / Χωρίς προστασία η Τράπεζα Θεμάτων- Καρφώνει Πιερρακάκη (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής / Χωρίς προστασία η Τράπεζα Θεμάτων- Καρφώνει Πιερρακάκη (βίντεο)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΕΠ
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Σχεδόν εδώ και τρία χρόνια όλα τα αρμόδια υπουργεία, με αιχμή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γνώριζαν για τα προβλήματα ασφαλείας της Τράπεζας Θεμάτων από κυβερνοεπιθέσεις  τύπου DDoS αλλά κανένα μέτρο προστασίας δεν ελήφθη με αποτέλεσμα επί δύο ημέρες να καταρρεύσει το σύστημα δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις προαγωγικές εξετάσεις των λυκείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κενό ασφαλείας παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε, που εποπτεύεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «εμείς θεωρούσαμε ότι είμαστε προστατευμένοι. Τη Δευτέρα (29/5) καταλάβαμε ότι δεν ήμασταν και  προσθέσαμε επιπλέον τείχος προστασίας». Και συνέχισε λέγοντας: «Η προστασία  είναι ευθύνη του ΕΔΥΤΕ όπου φιλοξενούμεθα».

Ο Γιάννης Αντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία αποτροπής κυβερνοεπιθέσεων DDoS ενεργοποιήθηκε στην Τράπεζα Θεμάτων το βράδυ της Δευτέρας (29/5) και ενώ το σύστημα είχε καταρρεύσει από το πρωί με αποτέλεσμα σε πάρα πολλά λύκεια να ματαιωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν έγινε συζήτηση τον Δεκέμβριο του 2020 για χρήση υπηρεσίας αποτροπής αυτού του είδους των κυβερνοεπιθέσεων αλλά χωρίς να προχωρήσει η λύση, απάντησε ότι δεν έγινε ποτέ τέτοια συζήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL