Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Κοζάνη / Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων για φωτοβολταϊκό πάρκο - (Βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοζάνη / Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων για φωτοβολταϊκό πάρκο - (Βίντεο)

Κοζάνη
youtube.com

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμιά Κοζάνης, όταν κάτοικοι συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για να αποτρέψουν την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα στο χωριό τους.

Στο σημείο παρατάχθηκε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας ώστε να αποτρέψουν στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους να φτάσουν στον χώρο των εργασιών.

Τα αίματα ανέβηκαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, συνελήφθη κάτοικος του χωριού, ο οποίος μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες, με τη συνέχεια να δίνεται από κατοίκους και εκπροσώπους κομμάτων και αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο.

https://www.youtube.com/watch?v=6XLn7ReO5qQ

Με σκισμένα ρούχα ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Πράσσος, υποβασταζόμενος, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο Χρήστος Ψαλίδας, Πρόεδρος Συντονιστικού Οργάνου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, που βρέθηκαν στο σημείο και συμπαραστάθηκαν στο σημείο μαζί με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης Νόντα Στολτίδη και τον Μιχάλη Καραμπατζιά Δημοτικό Σύμβουλο Βοΐου.

Αυτή την ώρα έξω από το κτίριο της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση των συγχωριανών τους, ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το υπό κατασκευή Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης είναι ισχύος 45 MW και καταλαμβάνει μια έκταση 730 στρεμμάτων σε περίμετρο 180 μοιρών και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το χωριό.

Οι κάτοικοι που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, «η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL