Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ellinika Hoaxes / Εξώδικο της ΑΥΓΗΣ για την άθλια παραποίηση δημοσιεύματoς του avgi.gr
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ellinika Hoaxes / Εξώδικο της ΑΥΓΗΣ για την άθλια παραποίηση δημοσιεύματoς του avgi.gr

Δημοσίευμα των Hoaxes

Η ΑΥΓΗ απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον φορέα Ellinika Hoaxes και στον συντάκτη του άρθρου «ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ», καταγγέλλοντας τα όσα ψευδή και συκοφαντικά γράφει για την ιστοσελίδα avgi.gr.

Το άρθρο αναφέρει πως στο βίντεο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη έγινε «συρραφή και απομόνωση» της απάντησης του Πρωθυπουργού, οι οποίες «την θέτουν εκτός θεματικού πλαισίου, γεγονός που συνιστά παραπληροφόρηση».

Η ιστοσελίδα των Hellenic Hoaxes αποδίδει (και) στο avgi.gr τις παραπάνω ενέργειες. Σαν να μην έφτανε αυτό, επένδυσε οπτικά το άρθρο της με screenshot από τον ιστότοπο της ΑΥΓΗΣ, στοχοποιώντας έτσι περαιτέρω την εφημερίδα και ιστοσελίδα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πραγματικότητα όμως είναι πως, από την πρώτη στιγμή, η ΑΥΓΗ δημοσίευσε το πλήρες βίντεο της συνέντευξης του πρωθυπουργού και όχι κάποιο απόσπασμα. Μάλιστα, το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό δεν αποτελεί παρά αναδημοσίευση του βίντεο της πλήρους συνέντευξης, το οποίο ανήρτησε στο Facebook ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η ΑΥΓΗ καλεί τα Ellinika Hoaxes να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους, εντός 24 ωρών, άρθρο ίσου μεγέθους και σε αντίστοιχη θέση (στα κεντρικά άρθρα της σελίδας), όπου θα αναφέρεται ρητά ότι η ΑΥΓΗ ΔΕΝ ανήρτησε μονταρισμένο βίντεο, ότι το βίντεο της ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ έχει αποκόψει ΟΥΤΕ συρράψει την απάντηση του πρωθυπουργού, άρα ΔΕΝ την απομόνωσε από το θεματικό της πλαίσιο, ως εκ τούτου ΔΕΝ προέβη σε καμίας μορφής παραπληροφόρηση.

Σε περίπτωση όπου τα Ellinika Hoaxes δεν προχωρήσουν εμπρόθεσμα στις αναγκαίες ενέργειες, η ΑΥΓΗ θα προχωρήσει στη δικαστική διευθέτηση της αήθους συμπεριφοράς του φορέα, αναζητώντας και τις όποιες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων και του συντάκτη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL