Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
2 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
16.6°C21.0°C
5 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
21.9°C26.8°C
5 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 88%
ΕΣΥ / Στο έλεος των ελλείψεων τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου - Κινδύνεψε μωρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΥ / Στο έλεος των ελλείψεων τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου - Κινδύνεψε μωρό

Το νοσοκομείο Ναυπλίου
EUROKINISSI/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Παραπάνω από εμφανή γίνονται μέρα με την μέρα τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς ακόμη μία καταγγελία έρχεται στη δημοσιότητα σχετικά με την έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικότερα, τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση καθώς υπάρχει μόλις ένας γιατρός σε κάθε περιοχή. Μάλιστα, τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανείς.

Σύμφωνα με όσα τονίζει μιλώντας στο Mega κάτοικος στο Ναύπλιο, μωρό 14 μηνών, το οποίο ήταν αναίσθητο χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Άργους το τριήμερο της Πρωτομαγιάς καθώς δεν υπήρχε γιατρός στο Ναύπλιο για να το βοηθήσει.

Ο ίδιος σημείωσε ότι και τον Φεβρουάριο είχε μείνει μία παιδίατρος στο Ναύπλιο και ουδείς στο Άργος. Παράλληλα σημείωσε πρόσφατα διορίστηκαν δύο παιδίατροι -από τις 3 θέσεις που προκηρύχθηκαν- ωστόσο η μία παιδίατρος πήρε άδεια τοκετού και ο δεύτερος ζήτησε επειδή είναι διαζευγμένος έλαβε σχετική άδεια ώστε να μεταβαίνει στην Αθήνα τα Σαββατοκύριακα για να βλέπει τα παιδιά του.

«Χρειάζεται άμεσα να προσληφθούν τρεις με τέσσερις γιατροί στο Ναύπλιο, καθώς αν και μιλάμε για περιοχή με 60.000 κατοίκους και τα τριήμερα ”βυθιζόμαστε” από τον κόσμο», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεοπτική εκπομπή βρισκόταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ο οποίος επανέλαβε τα περί χιλιάδων προσλήψεων και προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση που θέσπισε κίνητρα για τους γιατρούς, χωρίς ωστόσο να απαντήσει ουσιαστικά για τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει, σπρώχνοντας τους ανθρώπους στους ιδιώτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL