Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C17.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.7°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.0°C17.6°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.2°C17.1°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
0 BF 100%
Πιερία / Στο εδώλιο οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Είχαν απαγάγει διευθυντή σχολείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερία / Στο εδώλιο οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Είχαν απαγάγει διευθυντή σχολείου

Απαγωγή Πιεργία
voria.gr

Αναβιώνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας, από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Έντεκα είναι τα άτομα που κατηγορούνται, μεταξύ των οποίων ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και δυο γυναίκες, ενώ τρείς από αυτούς είναι σε προσωρινή κράτηση στις φυλακές.

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων.

Το κατηγορητήριο

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, είναι ότι ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος έφτανε στο σχολείο και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν.

Όλα αυτά, έγιναν με φόντο τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν εκείνη την περίοδο για τον κορωνοϊό, με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να αντιδράνε απέναντι σε αυτά.

Πριν λάβει χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό, είχε επικρατήσει έντονος αναβρασμός στο σχολείο για το ίδιο θέμα. Ειδικότερα, μια μητέρα μαθητή είχε αντιδράσει έντονα, όταν απαγορεύτηκε στο παιδί της να παρακολουθήσει μάθημα, αφού δεν είχε υποβληθεί σε rapid test και δεν φορούσε μάσκα, μέτρα που ίσχυαν για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Ήρθαν δέκα άτομα με βήμα στρατιωτικό μέσα στο σχολείο και με περικύκλωσαν», σημείωσε ο γυμνασιάρχης περιγράφοντας το σκηνικό. Μάλιστα, η ομάδα κατέγραφε την αρπαγή με κινητό τηλέφωνο.

«Ένιωσα τρομοκρατημένος», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, κάνοντας λόγο για απόπειρα «εξευτελισμού στο πρόσωπο ενός δημόσιου λειτουργού της Παιδείας», ενώ όπως αποκαλύπτει, κανένας «δεν μου ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στις 10 Δεκεμβρίου του 2021. Στις 7:35 το πρωί, ο γυμνασιάρχης έφτασε στο σχολείο και αντίκρισε πολλά αυτοκίνητα μαζεμένα. Τότε κατάλαβε «ότι είναι αυτοί», όπως κατέθεσε.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, «είχαν μπει μέσα στο λύκειο. Είδα να κατεβαίνουν καμία 10αρια άτομα με βήμα στρατιωτικό, ήταν και σκοτάδι. Κατευθείαν πήρα την αστυνομία. Πριν φτάσω στην έξοδο με πρόφτασαν και με περικύκλωσαν». «Με σταμάτησαν τέσσερα ή πέντε άτομα και ο ένας μου λέει 'συλλαμβάνεσαι', υπογράμμισε για να συνεχίσει: «Όρμησαν πάνω μου, μου πέρασαν χειροπέδες και μου κατέβασαν κάτω το κεφάλι από τον σβέρκο. Στην αρχή αντιστάθηκα, το θεώρησα προσβολή προσωπικότητας. Ήταν προσπάθεια εξευτελισμού γενικότερα του δημόσιου λειτουργού της παιδείας».

«Ωρυόμουν, ρωτούσα για ποιον λόγο. Επειδή εφάρμοζα τον νόμο», συμπλήρωσε και αποκάλυψε πως μία εκ των κατηγορούμενων απαθανάτιζε το πρωτοφανές περιστατικό με το κινητό της. Μάλιστα, από τους κατηγορούμενος μόνο η μία είχε παιδί που φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο διευθυντής του γυμνασίου κατέθεσε πως τον έβγαλαν έξω στο προαύλιο. «Με κρατούσαν με βία. Νόμιζαν ότι το αυτοκίνητο ενός καθηγητή ήταν ενός από τους δικούς τους, με πέταξαν μέσα σαν τσουβάλι και πήγαν να μπουν μέσα. Εγώ φώναξα στον καθηγητή να ξεκινήσει. Ακούγεται αστείο αλλά όταν το ζεις είναι μόνο τραγικό», αναφέρει περιγράφοντας όσα έγιναν.

«Μετά με έβγαλαν και με έβαλαν σε δικό τους αυτοκίνητο. Μπήκαν και μερικοί από αυτούς. Ήμουν ανάμεσά τους στα πίσω καθίσματα. Ένας από αυτούς είπε «πάμε στην αστυνομία», η μία δεν ήξερε τους δρόμους και λέω «με πάτε λάθος». Σκέφτηκα ότι καλύτερα να με πάνε στο τμήμα πάρα κάπου αλλού. Φοβήθηκα. Μπορούσαν να με πάνε οπουδήποτε, να με πετάξουν σε κανένα χαντάκι, τα πάντα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως περιγράφει, ο διευθυντής του λυκείου του φώναξε τότε να μην φοβάται «γιατί όπου και να με πάνε, καθηγητές θα ακολουθήσουν το αυτοκίνητο. Σταμάτησα να αντιστέκομαι γιατί ήξερα ότι έρχονται οι συνάδελφοι».

Τότε, τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα με τις χειροπέδες, αλλά τελικά συνελήφθησαν οι ίδιοι..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL