Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C24.6°C
5 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.7°C
5 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C21.0°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.4°C24.7°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
5 BF 23%
Δολοφονία Άλκη / «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» - Τι κατέθεσε ιατροδικαστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη / «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» - Τι κατέθεσε ιατροδικαστής

Άλκης Καμπανός
MOTION TEAM

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης δύο κατηγορουμένων (του 9ου και 11ου) στην δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπναού κατά τη σημερινή 24η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Γαλεντέρης διαφοροποιήθηκε όσον αφορά στην αιτία θανάτου του 19χρονου θύματος σε σχέση με το συμπέρασμα της συναδέλφου του Λήδας Κοβάτση, η οποία διενήργησε νεκροψία – νεκροτομή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το τραύμα που επέφερε τον θάνατο ήταν αυτό στη μηριαία αρτηρία σε αντίθεση με την κα Κοβάτση η οποία εξέφρασε το συμπέρασμα ότι ο 19χρονος έχασε από τον συνδυασμό τραυμάτων τόσο στο κεφάλι όσο και στα πόδια (συρροή κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και θανατηφόρων κακώσεων στα κάτω άκρα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιατροδικαστές που έχουν κληθεί από τους κατηγορούμενους ως μάρτυρες υπεράσπισης δεν έχουν κοινή άποψη σχετικά με την αιτία θανάτου. Τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει διαφέρουν και μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το voria.gr ο μάρτυρας υποστήριξε πως οι κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη -μεταξύ των οποίων και το οίδημα- δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό του, καθώς, όπως σημείωσε, στο χρονικό διάστημα που πέθανε ο Άλκης δεν θα προλάβαινε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της φλεγμονής.

«Ο Άλκης κατέληξε στα 10 με 15 λεπτά. Η θεωρία του οιδήματος απορρίπτεται από τον μηχανισμό του θανάτου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη έγιναν με «χέρια και πόδια» και όχι με κάποιο αντικείμενο. «Δεν γίνεται να χτυπάμε στο κεφάλι με στειλιάρι και να μην έχουμε θλαστικά», είπε.

«Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου. Αν θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν μηχανισμό, θα το κάνουμε στο συμπέρασμα, αλλά η αιτία είναι μια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περί δύο τραυμάτων που επικοινωνούν μεταξύ τους έκανε λόγο ο μάρτυρας για τα ευρήματα στον αριστερό μηρό του 19χρονου.

Ο κ. Γαλεντέρης σχολίασε πως τα τραύματα «έχουν παραβιαστεί», σχολιάζοντας το αντικείμενο που τοποθετήθηκε για τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση. «Δεν τηρήθηκαν οι διαστάσεις, καθώς το όργανο είναι πιο παχύ», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τα αντικείμενα που θα ήταν συμβατά με αυτά τα τραύματα, κατέθεσε πως το δρεπάνι και το καραμπίτ που βρέθηκαν δεν ταιριάζουν με τα τραύματα κανενός ποδιού, διαφωνώντας με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL