Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C18.2°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.3°C
4 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 47%
Δολοφονία Άλκη / Η κατάθεση ιατροδικαστή τεχνικής συμβούλου κατηγορουμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη / Η κατάθεση ιατροδικαστή τεχνικής συμβούλου κατηγορουμένου

Κασκόλ ομάδων στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού
INTIME/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή Κατερίνας Αποστολίδου η οποία είναι τεχνική σύμβουλος κατηγορουμένου, συνεχίστηκε σήμερα δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνήγορος κατηγορουμένου ζήτησε από την κα Αποστολίδου να εκφέρει τη γνώμη της σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και για τα τραύματα των δύο φίλων του.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, η μάρτυρας εστίασε στα σημεία που διαφωνεί με την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία συνέταξε η Λήδα Κοβάτση, που έκανε την νεκροτομή.

Οι τρεις επισημάνσεις της κας Αποστολίδου:

Διαφωνώντας με τη συναδέλφό της που έκανε τη νεκροτομή, η μάρτυρας τόνισε ότι στον αριστερό μηρό «περιγράφονται δύο τραύματα αλλά πρόκειται για ένα διαμπερές με πύλη εισόδου και εξόδου». «Το εργαλείο δείχνει την κατεύθυνση. Εγώ διαφωνώ με τα δύο τραύματα», σημείωσε και τόνισε ότι μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη.

Εξηγώντας τις εκτιμήσεις της με βάση μία φωτογραφία είπε χαρακτηριστικά ότι «σε όποια ιατροδικαστική του κόσμου τη στείλετε, θα σας πει ότι αυτό είναι ένα διαμπερές τραύμα». «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δύο τραύματα να επικοινωνήσουν. Για ποιο λόγο ένας ιατροδικαστής να κάνει νέα κάκωση;», είπε. «Δεν υπάρχει χτύπημα με λοστό στο κεφάλι του Άλκη».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Κοβάτση είχε διαπιστώσει δυο τραύματα στον αριστερό μηρό.

«Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό στον θανόντα. Είναι με θλων όργανο αλλά τύπου γροθιά ή κλοτσιά. Ακόμα και αν ήταν καλυμμένο το κεφάλι, μία ράβδος θα άφηνε αποτύπωμα», κατέθεσε η ιατροδικαστής και έφερε ως παράδειγμα τα τραύματα στα χέρια του Άλκη που όπως είπε «πάρα το γεγονός ότι φορούσε χοντρά ρούχα, το αποτύπωμα της ράβδου είναι εμφανές». «Στο κεφάλι του θα σκιζόταν το δέρμα καθώς υπάρχει και οστό από κάτω. Όπως ακριβώς έγινε και με τον φίλο του», κατέθεσε η ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με το thestival.gr η ιατροδικαστής σημείωσε ότι ο 19χρονος κατέληξε από αιμορραγία. «Αν δεν είχε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία, θα ζούσε» σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε: «Στον Άλκη έχουμε δυο ρωγμώδη κατάγματα. Αν είχε μόνο εγκεφαλική κάκωση θα πήγαινε στο νοσοκομείο κι θα έπαιρνε αγωγή. Έχω δει εγκεφαλικές κακώσεις βαρύτερες που φτάνουν στο νοσοκομείο και μετά εξελίσσονται. Δεν βλέπω ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία στον Άλκη», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL