Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Μύκονος / Ντροπιαστική αποκάλυψη - Η Μενδώνη δεν θέλει να παραστεί στην δίκη του αρχαιολόγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μύκονος / Ντροπιαστική αποκάλυψη - Η Μενδώνη δεν θέλει να παραστεί στην δίκη του αρχαιολόγου

Ανεμόμυλοι στη Μύκονο
(EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ)

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε από το βήμα της Βουλής η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, φέρνοντας στο φως ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ζητήσει να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο που θα γίνει αναφορικά με τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού, από μπράβους στη Μύκονο.

Πρόσθεσε δε πως «το υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα για να στηρίξει τον ίδιου του τον εργαζόμενο», ενώ στηλίτευσε την υποστελέχωση που επικρατεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στη «ναυαρχίδα των Κυκλάδων», Μύκονο.

Κλείνοντας, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου «να μην τολμήσει να βγάλει τους αρχαιολόγους από το νησί» με πρόφαση την επίκληση συναισθηματικής φόρτισης, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (28/3), το νησί της Μυκόνου κινητοποιήθηκε δίνοντας το μήνυμα «Έξω η μαφία από το νησί», στο πλάϊ του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλη Ψαρρού που έπεσε θύμα των κυκλωμάτων.

Εκτός από τους πολίτες, στο κάλεσμα των σωματείων του υπουργείου Πολιτισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών, το «παρών» έδωσε και η δημοτική Αρχή του τόπου, μαζί με φορείς του νησιού.

Μάλιστα, η δημοτική Αρχή φέρνει και ψήφισμα για την παραμονή των αρχαιολόγων στη Μύκονο, εκφράζοντας έμπρακτη στήριξη στον αγώνα που έχει «ξεπηδήσει» με στόχο την υπεράσπιση και του κ. Ψαρρού, αλλά και του πολιτισμικού πλούτου νου νησιού.

Το ψήφισμα που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή, εκφράζει την κοινωνία του νησιού και ζητάει όχι μόνο να παραμείνουν οι αρχαιολόγοι στη Μύκονο, αλλά να ενισχυθεί η παρουσία τους. Ο δήμαρχος Κων/νος Κουκάς, υποστήριξε πως δεν είναι αυτοί οι εχθροί και οι αντίπαλοί των κατοίκων, αφού ούτε τους εμποδίζουν ούτε παρακωλύουν την ανάπτυξη.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL