Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κρήτη - βιασμός 11χρονου / «Μίλησα για να δώσω δύναμη σε άλλους» λέει το παιδί - «Να ανοίξουν τα στόματα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη - βιασμός 11χρονου / «Μίλησα για να δώσω δύναμη σε άλλους» λέει το παιδί - «Να ανοίξουν τα στόματα»

Ανήλικο αγοράκι καθισμένο με το πρόσωπο στα γόνατά του και την φράση #whyme γραμμένη στο χέρι του
Φωτογραφία αρχείου: Freepik

«Βρήκα το σθένος να μιλήσω για να δώσω δύναμη σε άλλα παιδιά» είναι το μήνυμα του 15χρονου σήμερα αγοριού, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθή ένας 66χρονος, καλλιτέχνης κρητικής μουσικής, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας γιατρός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 66χρονος μουσικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου και φέρεται να βιάζει το παιδί, από το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βασικός κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων του εισαγγελέα την Τρίτη (28/3). Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη άτομα ενώ έχουν εντοπίσει 29 προφίλ στο Instagram, που σχετίζονται με την υπόθεση

Η ασφάλεια Ηρακλείου σχημάτισε δικογραφία με τις κατηγορίες για βιασμό κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, από το 2018 ως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Το 15χρονο αγόρι -σε μήνυμα εκείνου και της μητέρας του μέσω του Cretalive - φάνηκε λυτρωμένο από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο να λέει ότι βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά εκείνα που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» είπε η μητέρα του, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να «σπάσουν» την σιωπή τους.

«Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» υποστήριξε ακόμα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όλους τους γονείς να ελέγχουν διαρκώς τα παιδιά τους ως προς τα κινητά τους τηλέφωνα, το διαδίκτυο και το ημερήσιο πρόγραμμα τους, στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του αγοριού βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού της και ενημέρωσε τις αρχές.

Ο 66χρονος φέρεται να είχε στοχοποιήσει το αγόρι και να παρακολουθούσε το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Όπως αναφέρει το Cretalive, ο μουσικός φέρεται να το περίμενε απ’ έξω, εξαναγκάζοντας το κάποιες φορές, υπό την απειλή μαχαιριού, να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του και να μην πάει στο μάθημα του.

Ο ίδιος είχε «ανεβάσει», σε σχετικές πλατφόρμες γνωριμιών, φωτογραφίες του παιδιού για να βρίσκει πελάτες, ενώ φέρεται να έχει δημιουργήσει μάλιστα τουλάχιστον τρία ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων «προωθούσε» το ανήλικο παιδί.

Όσον αφορά στον εμπλεκόμενο γιατρό, φέρεται να συναντήθηκε με τον ανήλικο τον περασμένο Δεκέμβριο, στην περιοχή των Δειλινών, στο Ηράκλειο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL