Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Σκάνδαλο υποκλοπών / «Καρφώνει» τον Μπίτζιο η πρώην σύζυγος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / «Καρφώνει» τον Μπίτζιο η πρώην σύζυγος

ΕΦΣΥΝ ΜΠΙΤΖΙΟΣ
Εφημερίδα των Συντακτών

Φως στα έργα και τις ημέρες του Φέλιξ Μπίτζιου και κυρίως στην περίοδο πριν αποκαλυφθεί η σχέση του με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα ρίχνει η ΕΦΣΥΝ την Παρασκευή, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της αγωγής που έχει ασκήσει εναντίον του η πρώην σύζυγός του, στο πρωτοσέλιδο εκτενές θέμα της με τίτλο: «Πρωταγωνιστής των υποκλοπών».

Η αγωγή της κας Ήρας Μαρίας Σνάιντερ, γόνου εύπορης επιχειρηματικής οικογένειας δίπλα στον πατέρα της οποίας έκανε τα «πρώτα βήματα» ο κ. Μπίτζιος, περιλαμβάνει σειρά από «διαμάντια» για τον επιχειρηματία που μαζί με τον Γιάννη Λαβράνο και τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη (και πρώην γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου) Γρηγόρη Δημητριάδη, «συνιστούν τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», όπως γράφει. 

Παρουσιάζονται επίσης έγγραφα για το «δήθεν δάνειο» από την Boritaco Holdings Limited στην Κύπρο. Η κα Σνάιντερ αναφέρει ότι μετά το διαζύγιο ο κ. Μπίτζιος έδωσε στην ίδια και τα παιδιά της από 500.000 ευρώ, τα οποία παρουσιάζονται ως δανεισμός. Ωστόσο, όπως τονίζει, στην ουσία ήταν «δόσεις χρημάτων για συνολική οφειλή 25 εκατ. ευρώ» την οποία ο καταγγελλόμενος είχε αναγνωρίσει προφορικά.

Η κα Σνάιντερ έζησε επί 12 χρόνια με τον κ. Μπίτζιο, που πέραν της εμπλοκής του στην Intellexa και τις άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με αυτήν «και οι οποίες εμπλέκονται και στο γνωστό σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς και της Libra Group» της οποίας αυτός ήταν ο CEO το 2019 όταν ασκήθηκε δίωξη και δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία από την Αρχή για την καταπολέμηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Διώξεις είχε ασκήσει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που στοχοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις έρευνές της σε σχέση με το σκάνδαλο της Novartis.

Το δημοσίευμα αναφέρει εξάλλου ότι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Μπίτζιου σταμάτησε όταν αρχειοθετήθηκε η υπόθεση μετά τις αλλαγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Ποινικό Κώδικα και την νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος. Η κα Σνάιντερ χαρακτηρίζει τον πρώην σύζυγό της «πρωταγωνιστή των υποκλοπών».

Η αγωγή της κας Σνάιντερ πέτυχε νέα δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Μπίτζιου «σε Ελλάδα και Ευρώπη, τουλάχιστον ως τις 9 Μαΐου 2023» που θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Από την πλευρά της ο όμιλος Libra αναφέρει ότι «έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Μπίτζιου και συνεργατών του από το 2019 για ανεξάρτητα ζητήματα και η σχετική αγωγή εκκρεμεί προς εκδίκαση ενώπιων των δικαστηρίων της Κύπρου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL