Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Σεξουαλική κακοποίηση / Οι 6 καταγγέλλουσες αθλήτριες θα γίνουν 8 και «μακάρι να μείνουμε εδώ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / Οι 6 καταγγέλλουσες αθλήτριες θα γίνουν 8 και «μακάρι να μείνουμε εδώ»

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο περισσότερες αθλήτριες να αποκαλύψουν ότι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε σχέση με την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ηλιούπολη, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στον Ant1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

Με τις καταγγέλλουσες να είναι πλέον έξι, και τις πληροφορίες να θέλουν άλλες 2 καταγγελίες να είναι έτοιμες να δημοσιοποιηθούν, «μακάρι να μείνουμε εδώ πέρα», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «δεν το ξέρω, με τόσα που ακούμε, δυστυχώς δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση αν έβγαιναν και άλλα στη φόρα».

Σημείωσε επίσης ότι «η Ένωση Προπονητών Τάε Κβον Ντο έδωσε αυτό το μήνυμα: να βγουν όλα τα παιδιά όταν υπάρχει πρόβλημα, όχι μόνο σεξουαλικής κακοποίησης, οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης, ακόμη και μιας φωνής, να μιλήσουν, να μη σιωπούν».

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη γενναιότητα» από τα θύματα

Ο δικηγόρος τριών από τις καταγγέλλουσες Αντώνης Πεπελάσης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι από την απολογία του 44χρονου προπονητή την Παρασκευή «περιμένουμε να ακούσουμε τους ισχυρισμούς του και την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, με προφυλάκιση ή οτιδήποτε άλλο».

Για την διαδικασία που προηγήθηκε, είπε ότι «ήταν μια διαδικασία πάρα πολύ επίπονη ψυχολογικά, χρειάστηκαν 2-3 ραντεβού για να μπορέσουν τα κορίτσια να φέρουν πράγματα στη μνήμη τους, ντρέπονταν ... δεν είναι εύκολη διαδικασία, απαιτεί πολύ μεγάλη γενναιότητα, να τα παραδεχθείς πρώτα στον εαυτό τους και μετά να απευθυνθείς στη Δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL