Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Δολοφονία Άλκη / «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» - Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της υπεράσπισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη / «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» - Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της υπεράσπισης

Λουλούδια στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Με την κατάθεση φίλου του 'Αλκη Καμπανού έκλεισε την Πέμπτη (23/3) ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας (26 στο σύνολό τους), στην δίκη των 12 για την δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φύλων του. 

Ο 20χρονος μάρτυρας ήταν παρών στην φονική επίθεση - με οπαδικά κίνητρα - που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης και πρόλαβε να φύγει.

«Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε ότι καθώς έτρεχε να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης άκουγε κραυγές πόνου και φωνές για "βοήθεια". «Κατάλαβα τι πήγε να γίνει. Επικράτησε χάος...  Ένιωσα κίνδυνο και τρόμο» σημείωσε,  αναφερόμενος στη θέα των δραστών.

Για την στιγμή που τους πλησίασαν οι δράστες ανέφερε είπε ότι «στο ενάμισι μέτρο είδαμε περίπου δέκα άτομα μπροστά μας. Ένας ρώτησε “ τι ομάδα είστε;”. Απάντησα “ Άρης” και μετά όρμησαν κατά πάνω μας».

Ο 20χρονος ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε να βοηθήσει τον Άλκη και τους άλλους δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο δίδυμος αδελφός του, με τους γονείς του Άλκη να αντιδρούν. «Πόσους φόνους να κάνουν;» είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα ανέφερε: «τι φταίει το παιδί;».

Μετά την κατάθεση του νεαρού, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί επί των αιτημάτων που είχαν υποβάλει σε προγενέστερο χρόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, τα απέρριψε όλα. 

Ειδικότερα τα αιτήματα ήταν να ληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, 
να αναζητηθούν μάρτυρες από την περιοχή πέριξ του τόπου εγκλήματος και να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο και να υποβληθεί αίτημα στην εταιρία «Viber» - μέσω της οποίας άγνωστος έστειλε βίντεο (διάρκειας 15 δευτερολέπτων) από την επίθεση προς τον πρόεδρο του Α.Σ. Άρης - ώστε να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και να ταυτοποιηθεί ο αποστολέας αυτού του βιντεοληπτικού υλικού. 

Στην απορριπτική της πρόταση και όσον αφορά το πρώτο αίτημα, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας δεν προέβησαν σε προανακριτικές πράξεις και ενέργειες, ενώ για το δεύτερο αίτημα τόνισε ότι όποιος ήθελε να μιλήσει ή ξέρει κάτι για το συμβάν θα είχε ήδη προσέλθει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές να το πράξει. 

Αναφορικά με το τρίτο αίτημα, η ίδια σημείωσε ότι το «Viber» δεν είναι πάροχος κινητής τηλεφωνίας και «τόσα χρόνια δεν έχει απαντήσει ποτέ» σε παρόμοια αιτήματα, καθώς «η πολιτική της είναι να μην δίνει στοιχεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL