Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» / Η Διοίκηση μετακίνησε εκδικητικά γιατρό - Ξεσηκώθηκαν οι συνάδελφοί της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» / Η Διοίκηση μετακίνησε εκδικητικά γιατρό - Ξεσηκώθηκαν οι συνάδελφοί της

Οι γιατροί στο προαύλιο του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
avgi.gr

Απαράδεκτη ενέργεια προσχηματικής μετακίνησης της γιατρού και μέλους της του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Αργυρής Ερωτοκρίτου με τιμωρητικά κίνητρα εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καταγγέλλειουν οι γιατροί.

Το πρωί της Τετάρτης (22/3), μάλιστα, οι τελευταίοι προχώρησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ζητώντας από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την ακύρωση αυτής της «έκνομης, απαράδεκτης και αυταρχικής ενέργειας του διοικητή κ. Γρηγορόπουλου».

Συγκεντρωση γιατρών στον Ευαγγελισμό
avgi.gr

Αν και η αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο δεν τους άφησε στην αρχή να μπουν στον προαύλιο χώρο, οι συγκεντρωμένοι γιατροί κατάφεραν να εισέλθουν.

Γιατροί στο προαύλιο του Ευαγγελισμού
avgi.gr

Όπως εξηγεί η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της, η κ. Ερωτοκρίτου ήταν μέχρι πρότινος επικουρική γιατρός στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Η ίδια πήρε θέση Επιμελητή Β στον Ευαγγελισμό, ύστερα από την προκήρυξη της νόμιμης διαδικασίας προκήρυξης θέσης Επιμελητή Β’ και μετά από κρίση/επιλογή από το αρμόδιο συμβούλιο.

Η γιατρός παρουσιάστηκε και ορκίστηκε στις 13/3 και με απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε στην E΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Την επόμενη ημέρα ακριβώς, της κοινοποιήθηκε αιφνιδίως έγγραφο του διοικητή με το οποίο αναιρεί το έγγραφο του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας από 13/3 και την τοποθετεί εκτός νοσοκομείου στην πρώην Πολυκλινική. Ο διοικητής του νοσοκομείου επικαλέστηκε λόγους «επιγενόμενων αναγκών».

«Ο ισχυρισμός του διοικητή δεν πείθει ούτε νήπια. Ποιες ακριβώς είναι οι έκτακτες ανάγκες που επικαλείται η διοίκηση; Η ανάγκη λειτουργίας των προγραμματισμένων τακτικών ιατρείων της Πολυκλινικής δεν προϋπήρχε της τοποθέτησης της συναδέλφου στον Ευαγγελισμό; Προέκυψε στις 13/3; Γιατί στην πρόσφατη προκήρυξη δεν προβλεπόταν ούτε μία θέση Παθολόγου για την Πολυκλινική;», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, ο διοικητής Γρηγορόπουλος επιτέθηκε στους γιατρούς που αντέδρασαν στην ενέργειά του, κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστές που διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση να διαλέγουν που θα πάνε και όχι εκεί που έχει ανάγκη το νοσοκομείο».«Από πού και ως που είναι προνομιακή μεταχείριση να θέλεις να είσαι μάχιμος γιατρός και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής και σε μία κλινική από την οποία παραιτούνται συνάδελφοι εξαιτίας της εντατικοποίησης;», απαντάνει οι γιατροί.

«Η Ε΄ Παθολογική Κλινική του Ευαγγελισμού στην οποία τοποθετήθηκε αρχικά η συνάδελφος δεν έχει ανάγκες; Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που λόγω των ελλείψεων στη συγκεκριμένη Κλινική μετά από την παραίτηση δύο Επιμελητών μετακινήθηκαν συνάδελφοι από άλλες Παθολογικές Κλινικές για να καλύψουν τα κενά. Επιχειρεί μάλιστα να προκαλέσει συνειρμούς με το έγκλημα στα Τέμπη, αναφερόμενος σε «νοοτροπίες που μας έφτασαν ως εδώ». Αναπαράγει δηλαδή το αφήγημα της κυβέρνησης που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους», παρατηρεί η ΟΕΝΓΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL