Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΑΠΘ / Κατέρρευσε υπόστεγο στην Κτηνιατρική Σχολή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Κατέρρευσε υπόστεγο στην Κτηνιατρική Σχολή

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ την Τρίτη, καθώς δεν έχουν τέλος, καθώς φαίνεται, οι εικόνες από καταστροφές και καταρρεύσεις υποδομών στις σχολές του Πανεπιστημίου, μαρτυρώντας έτσι την κατάσταση πλήρους παραμέλησης του ιδρύματος αφού η υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση είναι παγιωμένο καθεστώς τα τελευταία χρόνια.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εκεί, κατέρρευσε ολόκληρο υπόστεγο στο κυλικείο, την Παρασκευή, όπου συχνάζουν σε πολλοί φοιτητές. Εικόνες που ανάρτησαν οι φοιτητές στο διαδίκτυο και μεταφέρει η efsyn.gr δείχνουν μεγάλα κομμάτια από μάρμαρο να βρίσκονται διάσπαρτα στο έδαφος.

Καταγγελία του φοιτητικού συλλόγου Κτηνιατρικής που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι πρόκειται για άλλο ένα από τα «προδιαγεγραμμένα εγκλήματα» ενώ τόνισαν πως «είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες». Ο σύλλογος αποφάσισε μάλιστα να προχωρήσει την Τρίτη σε κινητοποίηση στον πρόεδρο της σχολής.

Ψήφισμα της ΠΚΣ στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων 

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην σχολή μας, όπου αντικρίσαμε το υπόστεγο στο κυλικείο της σχολής μας γκρεμισμένο. Μάρμαρα στο έδαφος και ένα κομμάτι του υπόστεγου ακόμη έτοιμο να καταρρεύσει. Είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η χρόνια πολιτική της υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, σε πλήρη συμπόρευση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι αυτή που έχει φέρει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της σχολής μας σε αυτή την κατάσταση.

Είναι ένα ακόμη περιστατικό, μετά και το έγκλημα στα Τέμπη που κάνει φανερό πως όσο οι φοιτητές και η ανθρώπινη ζωή θεωρούνται κόστος, όσο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες μας, τόσο θα υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Αυτό είναι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις, που ενώ βγάζει εκατομμύρια από τα ερευνητικά προγράμματα στα εργαστήρια μας δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες των φοιτητών.

Αυτά είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα οποία μιλούν οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία παλεύουμε για να μην αντικρίσουμε. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα στα Τέμπη, που ενώ οι εργαζόμενοι έθεταν επανειλημμένα τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών και των εργαζόμενων, το κράτος και η εταιρεία δεν τα άκουσαν γιατί δεν τους σύμφερε. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να τα δούμε να συμβαίνουν. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους.

Διεκδικούμε:

  • Έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων και των κτιρίων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείς.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

Προχωράμε σε:

Κινητοποίηση στον πρόεδρο την Τρίτη 21/3.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL