Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Νίκη Κεραμέως / Έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες μέσα σε μία ημέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες μέσα σε μία ημέρα

Η Ν. Κεραμέως με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα
Η Ν. Κεραμέως με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα, κατά την επίσκεψή τους στο ελληνικό σχολείο Βρυξελλών τον Σεπτέμβριο του 2019 (Πηγή newsville.be)

Την απόφαση να κλείσει το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες έλαβε το υπουργείο Παιδείας μέσα σε μία ημέρα και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την χρονική περίοδο που ελήφθη η εν λόγω απόφαση, καθώς ενώ τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας του κτιρίου, χθες έφτασε στις Βρυξέλλες η απόφαση για κλείσιμό του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», επικαλούμενη δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsville.be, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, με την οποία κρίνεται ακατάλληλο το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο», στις Βρυξέλλες αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλούμε για την διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων το άμεσο χρονικό διάστημα».

newsville.be

Αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης είναι τα περίπου 150 παιδιά που φοιτούν στο «Κεστεκίδειο» να συνεχίσουν την παρακολούθηση μαθημάτων, σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, ο άμεσος τερματισμός των μαθημάτων και το κλείσιμο του σχολείου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους μαθητές (ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Λυκείου), καθώς και στους γονείς. Αυτό καθώς θα πρέπει να προσαρμόσουν χωρίς προειδοποίηση την καθημερινότητα τους στην επιστροφή των μαθητών στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αν συντρέχουν λόγοι κτιριακής ακαταλληλότητας, για ποιο λόγο υπήρξε τόση καθυστέρηση (από τον περασμένο Οκτώβριο) στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsville.be, τον Οκτώβριο του 2022, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε στις Βρυξέλλες το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο και διαπιστώθηκαν «4-5 τεχνικά σημεία στα οποία έπρεπε να δοθούν λύσεις. Ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το σύστημα ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων».

Τέλος, δεδομένου πως δεν υπήρξαν έργα ανακαίνισης ή άλλες παρεμβάσεις στο εν λόγω κτίριο, παραμένει το ερώτημα αν, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υπήρχε γνώση των προβλημάτων, θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν τα προβλήματα και να μην προχώρησε το υπουργείο στην άμεση απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL