Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Σε κρίσιμη κατάσταση το τιγράκι - «Οργιάζει» το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Σε κρίσιμη κατάσταση το τιγράκι - «Οργιάζει» το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στην Ευρώπη

Το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τις τελευταίες μέρες έχει απασχολήσει πολύ το ενδιαφέρον το περιστατικό με την μικρή λευκή τίγρη που βρέθηκε παρατημένη στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε δυσμενή κατάσταση υγείας.

Το ζώο είναι ανάπηρο στα κάτω άκρα, ενώ φαίνεται υποσιτισμένο και με έλλειψη βιταμινών, δεδομένο που υποδεικνύει κακομεταχείριση από ιδιοκτήτη. Όπως, μάλιστα, διακρίνει το Αττικό Πάρκο, φαίνεται για υπόθεση παράνομου εμπορίου  άγριων ζώων.

Το τριών μηνών θηλυκό τιγράκι, βρίσκεται στην κλινική του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπου δέχεται την φροντίδα εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών του, ενώ υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σε ανακοίνωσή του στο Facebook, το πάρκο ενημερώνει για την κατάσταση του εντυπωσιακού αυτού ζώου. Όπως αναφέρει, «το τιγράκι βρίσκεται κατ’εντολή των αρμόδιων αρχών της Περιφέρειας και του Δασαρχείου Πεντέλης σε μη επισκέψιμο χώρο. Οι κτηνιάτροί μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του».

«Πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας», συνεχίζει ανακοίνωση

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πληροφορεί πως το άγριο ζώο πιθανώς είναι θύμα παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, φαινόμενο που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα τα τελευταία χρόνια.  

«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκεται στην 4η θέση των παρανομιών με τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τζίρο παγκοσμίως, πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών, το trafficking και την πλαστογράφηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό προορισμό για τα προϊόντα που προέρχονται από άγρια ζώα αλλά και σταυροδρόμι για τη διακίνηση τους προς άλλες περιοχές.», υπογραμμίζει στη συνέχεια το Πάρκο και ζητά από όποιον έχει οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία για το περιστατικό, να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Σπατών και το Δασαρχείο Πεντέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL