Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.7°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.5°C22.8°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 23%
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Εγκατέλειψαν τιγράκι στα σκουπίδια - «Οσμή» παράνομου εμπορίου άγριων ζώων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Εγκατέλειψαν τιγράκι στα σκουπίδια - «Οσμή» παράνομου εμπορίου άγριων ζώων

Το τιγράκι στην κλινική του Αττικού Πάρκου
newsbomb.gr

Πεταμένη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου βρέθηκε μικρή λευκή τίγρης, όπως καταγέλλει ο ιδρυτής του, Ζαν Ζακ Λεσουέρ. Το εντυπωσιακό αυτό ζώο είναι περίπου τριών με τεσσάρων μηνών και είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω, ενώ οι ειδικοί ακόμα διενεργούν ειδικές εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους. Το ζώο βρέθηκε την Τρίτη, αλλά πιθανότατα εγκαταλείφθηκε στο σημείο την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, όταν υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου αντιλήφθηκαν την ύπαρξή του, ειδοποίησαν αμέσως τους υπεύθυνους του Αττικού Πάρκου, ενώ ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η περιφέρεια Παλλήνης. Οι δύο φορείς εξετάζουν παράνομο εμπόριο άγριων ζώων.

Το τιγράκι όταν βρέθηκε στα σκουπίδια
newsbomb.gr

«Κάποιος το έφερε παράνομα από το εξωτερικό»

Το άγριο ζώο νοσηλεύεται στην κλινική του Αττικού Ζωωλογικού Πάρκου, όπου ειδικοί παρακολουθούν την υγεία του. Ωστόσο, το περιστατικό γεννά σοβαρές υποψίες για παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Μάλιστα, εγείρονται ερωτήματα εάν η παράλυσή του προήλθε από φυσικά αίτια, ή εάν ήταν αποτέλεσμα κακομεταχείρισης.

Ο διευθυντής του πάρκου, αναφέρει πως οι υποψίες για παράνομο εμπόριο εδράζονται στο γεγονός ότι οι λευκές τίγρεις δεν ζουν σε φυσικό περιβάλλον, καθώς πρόκειται για ζώα που έχουν υποστεί  μετάλλαξη - εξ'΄ου και το χρώμα τους. Παράλληλα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το «ξεφορτωθεί» λόγω της αναπηρίας του.

«Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό», αναφέρει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

«Το ζώο ήταν πραγματικά σε κακά χέρια»

Το πανέμορφο ζώο φαίνεται να είναι σε κακή κατάσταση. Από τις εξετάσεις του φαίνεται πως δεν έλαβε ποτέ σωστή διατροφή, καθώς έχει σημαντική έλλειψη βιταμίνης D, δεδομένο που υποδηλώνει πως ήταν κλειδωμένο και στο σκοτάδι, μακριά από το φως του ήλιου.

«Η σπονδυλική του στήλη δεν φαίνεται καν καλά στις ακτινογραφίες, ενώ το πίσω πόδι του έχει σπάσει», αναφέρει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος εκτιμά ότι η παράλυση επήλθε πιθανότατα όχι εκ γενετής, αλλά εξαιτίας της κακομεταχείρισης που υπέστη.

Την ίδια στιγμή, το ζώο αρνείται να φάει και να πιει γάλα, πράγμα που προκαλεί ανησυχίες για το προσδόκιμο ζωής του, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών δεν είναι καλές.

Το εξουθενωμένο τιγράκι, τρώει κιμά μόνο από το χέρι του φροντιστή του. Τις ώρες της ημέρας, οι υπεύθυνοι της κλινικής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το αφήνουν σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε να το δει ο ήλιος και να προσλάβει την απαραίτητη βιταμίνη D που του λείπει.

Παρακάτω ένα βίντεο από τις «πολύτιμες» στιγμές του άγριου ζώου με τον φροντιστή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL