Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κοινός θρήνος Βύρωνα και Καισαριανής  
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινός θρήνος Βύρωνα και Καισαριανής  

Λουλούδι σε κηδεία
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η τραγωδία των Τεμπών, με τους δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες, έπληξε και τη δική μας γειτονιά. Εννοώ τον Βύρωνα και την Καισαριανή, που θρηνούν από κοινού την απώλεια του 29χρονου Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους, Βυρωνιώτη και Καισαριανιώτη, τον οποίο συνοδεύσαμε χθες Τρίτη στην τελευταία κατοικία του στο κοιμητήριο της Καισαριανής.

Ο Παναγιώτης, γιος φίλου και συντρόφου, εργαζόταν στα εισιτήρια του ΟΣΕ και ήταν ένας από τους έντεκα εργαζόμενους που πλήρωσαν με τη ζωή τους την περιφρόνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους συνδικαλιστικούς τους φορείς, οι οποίοι πολλές φορές είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για ατύχημα χωρίς να εισακουστούν.

Ο Παναγιώτης αφήνει πίσω του έναν δίχρονο γιο, τον μικρό Βασιλάκη, παρηγοριά για τη σύζυγό του και τους γονείς του, ιδιαίτερα τον σύντροφο και φίλο Βασίλη Χατζηχαραλάμπους, που καμάρωνε γιατί είχε γίνει παππούς νωρίς.

Ο άδικος και πρόωρος χαμός του Παναγιώτη συζητείται στα δημαρχεία των δύο πρώην προσφυγικών πόλεων με την κοινή ιστορία αγώνων για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο. Συζητείται και στα καφενεία, όπου λέγεται ότι δεν πέθανε, αλλά δολοφονήθηκε, καθώς η απώλειά του ήταν συνέπεια πολιτικών αποφάσεων ή της αμέλειας λήψης τους, κυρίως στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τούτων δοθέντων, θα έλεγα ότι ο Παναγιώτης Χατζηχαραλάμπους δεν θα πάει στον Κάτω Κόσμο, όπως ήθελε το στερνό αντίο η αρχαία ελληνική μυθολογία, αλλά θα γίνει αστέρι στον ουρανό για να φωτίζει την πορεία προς μια διαφορετική Ελλάδα, όπου η φωνή των εργαζομένων όχι μόνο θα εισακούεται, αλλά και θα δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL