Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.4°C19.0°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C17.5°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.0°C17.7°C
2 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.1°C17.8°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 67%
Τέμπη / Πέφτει η αυλαία των ερευνών - Τραγικές σκηνές στο Ληξιαρχείο Λάρισας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Πέφτει η αυλαία των ερευνών - Τραγικές σκηνές στο Ληξιαρχείο Λάρισας

Στρατιωτικός στο δυστύχημα στα Τέμπη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ)

Η πολύνερκη τραγωδία στα Τέμπη έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία, η οποία σοκαρισμένη περιμένει απαντήσεις για τους δεκάδες νεκρούς που «έφυγαν» άδικα. Σιγά - σιγά πέφτει η αυλαία στις έρευνες των αρχών στα συντρίμμια καθώς το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να ολοκληρωθούν.

Τα βαγόνια και οι λαμαρίνες απομακρύνονται από τους γερανούς, φορτώνονται σε τράκτορες και θα μεταφερθούν σε προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή της Κούλουρης για την πραγματογνωμοσύνη και τις έρευνες της Αστυνομίας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το πρωί του Σαββάτου για να μπορούν να βλέπουν καλύτερα οι πυροσβέστες για κάθε λαμαρίνα που απομακρύνεται, ώστε να μπορούν να κάνουν έναν τελευταίο έλεγχο από κάτω για τυχόν ανεύρεση άλλων ανθρωπίνων μελών και βιολογικών υλικών που τυχόν βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των θυμάτων μέσω των εργαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά την μαύρη λίστα των νεκρών, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ταυτοποιηθεί 54 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, από τα γενετικά υλικά 56 συγγενών προέκυψαν 54 ταυτοποιήσεις θυμάτων και οι νεκροί είναι 57 έως αυτή την στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν ενώ από το σημείο της τραγωδίας σήμερα παρελήφθη ακόμη ένας σάκος με τουλάχιστον τρία γενετικά δείγματα. Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το πρωί θα έχει καταστεί δυνατό να βγουν συμπεράσματα και γι’ αυτά τα πρόσθετα ευρήματα, ωστόσο εκτιμάται πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί και να ανέβει και δυστυχώς για κάποιους μπορεί η ταυτοποίηση να καταστεί αδύνατη ίσως λόγω εξαΰλωσης. Η προσπάθεια πάντως θα συνεχιστεί με γνώμονα όλοι οι συγγενείς των θυμάτων να πάρουν τις απαντήσεις που αγωνιωδώς αναζητούν.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, ειδικοί ψυχολόγοι «χειρίζονται» αυτή την τρομερά επίπονη υπόθεση.

https://youtu.be/89K4H9bxbTQ

Ταυτόχρονα, στα νοσοκομεία βρίσκονται  48 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία,  ενώ επτά πολυτραυματίες βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια στιγμή τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται στο Ληξιαρχείο Λάρισας, από όπου εκδίδονται τα πιστοποιητικά θανάτου, ενώ απέραντη θλίψη και οργή επικρατεί στους συγγενείς των θυμάτων.

Συγγενείς και φίλοι αγνοούμενων επιβατών μίλησαν για τους δικούς τους ανθρώπους.

«Σε ένα μήνα θα είχε γενέθλια, θα έκλεινε τα 23», λέει στην ΕΡΤ μία μητέρα για τον γιο της και απευθύνει έκκληση. «Το εισιτήριό του ήταν βαγόνι 5 θέση 22. Δεν είναι ανάμεσα στους τραυματίες, δεν είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους, προς το παρόν. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πού βρίσκεται. Ήταν σε ένα βαγόνι από το οποίο σώθηκαν πολλά παιδιά. Δεν ξέρω αν ήταν στη θέση του την ώρα της σύγκρουσης ή αν είχε σηκωθεί να πάει προς το κυλικείο».

«Πήγε στην Αθήνα να πάρει ένα δίπλωμα και δεν ξαναγύρισε ποτέ», λέει ο αδελφός ενός άλλου αγνοούμενου. «Εμείς δεν τον βρίσκουμε πουθενά, τον ψάχνουμε, η οικογένεια δεν ξέρει τίποτα, η αστυνομία δεν μπορεί να πει τίποτα. Η αστυνομία δε μπορεί να πει τίποτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL