Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Canadair / Παίρνουν τη συντήρηση από την ΕΑΒ και τη δίνουν στη Γαλλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Canadair / Παίρνουν τη συντήρηση από την ΕΑΒ και τη δίνουν στη Γαλλία

Canadair φωτιά πυρκαγιά αεροπλάνο
(INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Στον καλύτερο πελάτη των Γάλλων έχει μετατραπεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά τους εξοπλισμούς. Μόνο που η κυβέρνηση δίνει στους Γάλλους και δεν κερδίζει τίποτα για την ελληνική βιομηχανία. Μετά τις φρεγάτες, μετά τα Rafale, μετά τις αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού από το Παρίσι χωρίς να υπάρξει ούτε ένα αντισταθμιστικό από τους Γάλλους υπέρ των ελληνικών επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στη Γαλλία και την εργοστασιακή συντήρηση τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL 215-415. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα τα συντηρήσει στη Γαλλία η εταιρεία Sabena.

Εως τώρα η συντήρηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών γινόταν στην ΕΑΒ.

Την απόφαση να εκχωρηθεί στη Γαλλία η συντήρηση των Canadair έλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς να εξηγηθούν δημοσίως οι λόγοι.

Υπογραμμίζεται ότι με τα Canadair δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στους χρόνους παράδοσης προς την Πολεμική Αεροπορία για την πυροσβεστική περίοδο και πάντα υπήρχε κάλυψη με τεχνικό προσωπικό της ΕΑΒ στις μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου. Ακόμα και οι συχνές βλάβες, που προκαλούνται από την παλαιότητα και την πίεση που δέχονται τα αεροσκάφη κατά την περίοδο των κατασβέσεων των πυρκαγιών, το τεχνικό προσωπικό της ΕΑΒ, που είναι έμπειρο και εξαιρετικά καταρτισμένο, τις αντιμετώπιζε με τη συνεργασία των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL