Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Κάτω τα χέρια από τα δημόσια νοσοκομεία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάτω τα χέρια από τα δημόσια νοσοκομεία!

Θάνος Πλεύρης Βουλή
(EUROKINSSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Το μήνυμα που οι τοπικές κοινωνίες στέλνουν η μία μετά την άλλη σε Πλεύρη, Γκάγκα αλλά και Μητσοτάκη είναι ηχηρό και σαφές. Όσο κι αν το θάβουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, όσο κι αν το περνάει στα ψιλά η λίστα Πέτσα, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και κάποιοι θα το βρουν σύντομα μπροστά τους. Γιατί οι τοπικές κοινωνίες η μία μετά την άλλη σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες και στέκονται μπροστά στα δημόσια νοσοκομεία του τόπου τους υπερασπιζόμενες το δικαίωμα στην Υγεία. Ένα δικαίωμα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς αμφισβητεί αλλά και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να διαλύσει, μεταφέροντας υπηρεσίες και μονάδες σε χέρια ιδιωτών.

Μόνο που όσοι σχεδίασαν το ξήλωμα του νοσοκομειακού χάρτη της χώρας λογάριασαν χωρίς τις τοπικές κοινωνίες. Η αρχή έγινε από την Κρήτη, όταν σε όλες τις πόλεις ο κόσμος βγήκε κατά χιλιάδες στους δρόμους όχι μόνο για την υπεράσπιση των νοσοκομείων του αλλά και για τη διεκδίκηση της ενίσχυσής τους. Γιατί το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι μονάχα η διάσωσή τους από τα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αλλά και η ουσιαστική τους ενίσχυση. Γιατί το κόλπο της κυβέρνησης είναι βρόμικο αλλά και ξεπερασμένο. Γιατί κανείς πια δεν τσιμπάει στο επιχείρημα περί μη λειτουργικών νοσοκομείων, που επιθυμούν να τα κλείσουν αυτοί οι οποίοι ηθελημένα και με σχέδιο τα υποβάθμισαν.

Το κόλπο δεν περνάει κι αυτό είναι που γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο στους εμπνευστές της διάλυσης του ΕΣΥ. Μετά την Κρήτη, σειρά είχε προχθές το Μεσολόγγι και μεθαύριο θα έχει η Πρέβεζα. Και οι εικόνες από τους δρόμους των πόλεων είναι χαρακτηριστικές. Πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον απορρίπτοντας τα σχέδια Μητσοτάκη, που θα το βρει μπροστά του παρά τη σιωπή των ΜΜΕ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL