Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
12.6°C18.8°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.6°C17.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.0°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.8°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 93%
ΕΡΤ / «Λεφτά υπάρχουν, τσίπα υπάρχει;»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / «Λεφτά υπάρχουν, τσίπα υπάρχει;»

132968823b.jpg

Οι  αυξήσεις 50%- 80% που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυξήσεις στα στελέχη της διοίκησης και στους διευθυντές της ΕΡΤ  - όταν τους απλούς εργαζόμενους προ μηνών φιλοδώρησαν με... κουπόνια σίτισης - συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

Με ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τομεάρχες για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Επικοινωνία Μάριος Κάτσης και Αναστασία Γκαρά χαρακτηρίζουν πρόκληση τα δωράκια της κυβέρνησης και εξοργιστικές τις αυξήσεις την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει καθημερινά ρεκόρ και 700.000 σπίτια κινδυνεύουν να καταλήξουν στα χέρια των Πάτσηδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αυξήσεις στους μισθούς του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (79% και 55% αντίστοιχα) είναι εξοργιστικές και αποτελούν ξεκάθαρη κοροϊδία σε εργαζόμενους και συνταξιούχους οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ αυξήσεων. Αποτελούν και εμπαιγμό της διοίκησης της ΕΡΤ και προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι έλαβαν κουπόνια σίτισης αντί για αυξήσεις στους μισθούς τους.

Όχι άλλα γαλάζια golden boys

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «η ΕΡΤ δεν χρειάζεται άλλα γαλάζια golden boys με παχυλούς μισθούς. Δεν χρειάζεται άλλους χρυσοπληρωμένους “άριστους” της χειραγώγησης, της μονομέρειας, της σπατάλης και της αδιαφάνειας» τονίζουν. «Οι πολίτες χρειάζονται μια νέα ΕΡΤ, με σεβασμό στον κόπο των εργαζομένων της και στα χρήματα των πολιτών. Με τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Και με τους επικεφαλής της να επιλέγονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγουν.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του που τιτλοφορείται «Λεφτά υπάρχουν, τσίπα υπάρχει;» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων (δημοσιογράφων) στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Γιάννης Δάρρας τονίζει ότι «ζητούμενο δεν είναι να μην αυξηθούν οι αμοιβές για τις θέσεις ευθύνης, αλλά να υπάρχουν στοιχειώδεις δικαιοσύνη και αναλογικότητα». Και όπως εξηγεί: Η αποδεδειγμένη πλέον αποτυχία του ενιαίου μισθολογίου δεν διορθώνεται με εξαιρέσεις και διεύρυνση των ανισοτήτων. Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί την κατάρρευσή του στην πράξη και να το αποσύρει.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. δηλώνει επίσης ότι αρνείται να δεχθεί τα 900 ευρώ αμοιβή τον μήνα που προβλέπεται για πρώτη φορά για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. Όπως υπογραμμίζει: «Ιδιαίτερα για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, η όποια επιπλέον αμοιβή “νοθεύει” τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, η οποία πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Γι’ αυτό και δηλώνω ότι αρνούμαι να πάρω αυτά τα χρήματα» συμπληρώνει ο Γιάννης Δάρρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL