Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Ελληνική βοήθεια / Ανθρωπιστική αποστολή στην Συρία - Δεύτερη ΕΜΑΚ στην Τουρκία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνική βοήθεια / Ανθρωπιστική αποστολή στην Συρία - Δεύτερη ΕΜΑΚ στην Τουρκία

εμακ 2
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIMENEWS

Αναχώρησε από την 113 Πτέρυγα Μάχης στο Σέδες, C-130 με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν γιατρό αναισθησιολόγο για τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, όπου οι νεκροί είναι πλέον χιλιάδες από τον φονικό σεισμό.

Οι διασώστες θα έχουν μαζί τους και έναν διασωστικό σκύλο.

Την ίδια στιγμή ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας θα σταλεί και στη Συρία, όπου επίσης έχει συντελεστεί βιβλική καταστροφή από τον φονικό σεισμό, ετοιμάζεται να αναχωρήσει άμεσα, καθώς πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε από τη Συρία το σχετικό αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι το κανάλι μέσω του οποίου τα κράτη - μέλη της ΕΕ μπορούν να διοχετεύσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές.

Μετά την υποβολή του αιτήματος από τη Συρία, η Ελλάδα προχωράει με γρήγορο ρυθμό στην αποστολή βοήθειας, σε συνεργασία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή φαρμάκων, σκηνών και γενικώς εφοδίων για την στήριξη και περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι και χρήζουν άμεσης συνδρομής, σύμφωνα με το αίτημα που έχει ενεργοποιήσει η Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL