Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ / Θέσεις ευθύνης «καταλήφθηκαν» με δικά τους παιδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ / Θέσεις ευθύνης «καταλήφθηκαν» με δικά τους παιδιά

ΣΤΑΣΥ -τραμ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Υδροκέφαλο οργανόγραμμα» χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ την επικαιροποίηση - τροποποίηση του οργανογράμματος της Εταιρείας «Σταθερές συγκοινωνίες μονοπρόσωπη ΑΕ» καταγγέλλοντας ότι θέσεις ευθύνης «καταλήφθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες».

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι «επειδή το φαινόμενο των «ειδικών συμβούλων» και της «παροχής τεχνικής υποστήριξης ή υπηρεσίας» έχει γιγαντωθεί, τα χρήματα που δαπανώνται είναι πολλά θα επανέλθουμε με νέα «συλλογή» ειδικών συμβούλων και παροχής υπηρεσιών. Να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση και ζητούν να αναθεωρηθεί άμεσα το οργανόγραμμα.

Επίσης επισημαίνουν ότι «οι πλέον κατάλληλοι να σχεδιάσουν ένα οργανόγραμμα και να συντάξουν ένα κανονισμό εσωτερικής οργάνωσης είναι τα ίδια τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας μιας και αυτοί γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες της».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

Νέο οργανόγραμμα ΣΤΑΣΥ ή παροχή στα δικά μας παιδιά;

«Στις 15 Ιουνίου 2021 στο ΦΕΚ ΠΡΑ.Δ.Ι.Τ.–85 δημοσιεύτηκε η Τροποποίηση και κωδικοποίηση του Οργανογράμματος της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».
Ενάμιση περίπου χρόνο αργότερα στις 31-1-2023 με το ΑΔΑ: 6Θ60ΟΡΛΟ-3Φ4 δεσμεύονται 37.200€ για την «Παροχή τεχνικής υποστήριξης της ΣΤΑΣΥ για την επικαιροποίηση / τροποποίηση του Οργανογράμματος και επικαιροποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.»

Το οργανόγραμμα του 2021 που το είχαμε χαρακτηρίσει ως «οργανόγραμμα των δικών μας παιδιών», είναι ένα υδροκέφαλο οργανόγραμμα με πάρα πολλές  θέσεις ευθύνης οι οποίες όλες καταλήφθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες, με αρμοδιότητες τμημάτων που επικαλύπτονται και με ασαφή δομή των παραγωγικών τμημάτων δηλαδή των τμημάτων της λειτουργίας, της εκμετάλλευσης και της τεχνικής υποστήριξης. Ζητήσαμε δε να αναθεωρηθεί άμεσα.

Θεωρούμε ότι οι πλέον κατάλληλοι να σχεδιάσουν ένα οργανόγραμμα και να συντάξουν ένα κανονισμό εσωτερικής οργάνωσης είναι τα ίδια τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας μιας και αυτοί γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες της. Όμως  αυτό που πρόκειται να γίνει είναι κάτι άλλο. Ρωτάμε λοιπόν τον κάθε αρμόδιο και απαιτούμε απάντηση:

1.    Πόσο στοίχησε στην εταιρεία το οργανόγραμμα του 2021;
2.    Θα αναζητηθούν ευθύνες για την μη ορθή λειτουργικότητά του;
3.    Γιατί θα πρέπει να δοθούν χρήματα σε τεχνικό σύμβουλο για την τροποποίηση του οργανογράμματος; Δεν μπορούν τα στελέχη της εταιρείας και οι εργαζόμενοι να φέρουν σε πέρας αυτήν την εργασία; Γνωρίζει κάποιος καλύτερα από τους ίδιους τους εργαζόμενους πώς πρέπει να οργανώνεται και να λειτουργεί η εταιρεία μας;
4.    Επειδή η «παροχή τεχνικής υποστήριξης» έχει λάβει τις διαστάσεις επιδημίας ποίοι εγκρίνουν όλες αυτές τις δαπάνες;
5.    Είναι ενήμερα τα υπουργεία και το υπεραταμείο για την προφανή κατασπατάληση πόρων;
Επειδή το φαινόμενο των «ειδικών συμβούλων» και της «παροχής τεχνικής υποστήριξης ή υπηρεσίας» έχει γιγαντωθεί, τα χρήματα που δαπανώνται είναι πολλά θα επανέλθουμε με νέα «συλλογή» ειδικών συμβούλων και παροχής υπηρεσιών. Να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται.

Η Διοίκηση»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL