Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Ευθύμης Λέκκας / Δυστυχώς επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε στην Τουρκία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευθύμης Λέκκας / Δυστυχώς επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε στην Τουρκία

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
EPA/SEDAT SUNA

Στην μεγάλη και απαιτητική επιχείρηση της διάσωσης στην Τουρκία που έπληξαν ισχυροί σεισμοί αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ σημείωσε ότι έχουν φτάσει στο σημείο να επιλέγουν ποιους θα διασώσουν.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ που βρίσκεται στην Τουρκία με την ελληνική βοήθεια που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε ανάλογες επιχειρήσεις σημείωσε χαρακτηριστικά «σε όλες τις περιπτώσεις που έχω συμμετάσχει σε αποστολές σε όλο τον κόσμο, η παγκόσμια κοινότητα των διασωστών δυστυχώς πρέπει να επιλέξει ποιον θα σώσει. Δεν μπορούν να σωθούν όλοι ταυτόχρονα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι επόμενο τις πρώτες ώρες μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή να συναντά κανείς ένα χάος, καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να την ελέγξει. Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά. Είναι χιλιάδες οι καταρρεύσεις.» συνέχισε.

Όπως ανέφερε έχουν γίνει μέχρι στιγμής επτά οριζόντιες διεισδύσεις και έχουν απεγκλωβιστεί δύο άτομα, δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να σωθεί ένα μικρό κορίτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταστροφή από τους σεισμούς είναι μεγάλη, τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ο τομέας της πόλης που συνορεύει με το αρχαιολογικό μουσείο Χατάι είναι κατεστραμμένος.

Ο ίδιος είπε ότι είναι αδύνατον να γίνει αποτίμηση εάν τα κτήρια που κατέρρευσαν είχαν κατασκευαστικά προβλήματα, διότι το θέμα είναι πολύπλοκο. Οι ισχυροί σεισμοί είχαν συνέπεια όλα τα κτήρια να υποστούν ζημιές, με τα κτήρια που κτίστηκαν πρόσφατα σε σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό να έχουν υποστεί πιο λίγες ζημιές.

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι «η επιτάχυνση του σεισμού, που είναι πολύ κρίσιμη για τα κτήρια ήταν μιάμιση φορά πάνω από την βαρύτητα», σημείωσε ο καθηγητής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL