Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ζάκυνθος / Προβλήματα από την κακοκαιρία - Κλειστοί δρόμοι και κατολισθήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζάκυνθος / Προβλήματα από την κακοκαιρία - Κλειστοί δρόμοι και κατολισθήσεις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
youtube HMEΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στη Ζάκυνθο, όπου αρκετές περιοχές είναι απροσπέλαστες.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, αποφασίστηκε να κλείσει η Ε.Ο. Ζακύνθου – Αλυκών από το σημείο της επιχείρησης μαντολάτου «Μαλαπέτσα» έως τη στροφή στο Super Market «Αρκαδινού».

Την ίδια ώρα στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά και λίγο πριν τη διασταύρωση για Καλαμάκι η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόλις και μετά βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση λίγο έξω από το Αργάσι, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν πινακίδες για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και ο δρόμος να κλείσει για λίγη ώρα, μέχρι να απομακρυνθούν τα υλικά.

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Οι τοπικές αρχές στο νησί βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της νέας κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί τη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, η ισχυρή βροχόπτωση ήδη έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ είναι πιθανόν να απαγορευθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη.

https://youtu.be/M_0cNZ2tEyY

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου γίνεται "έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων".

Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει. Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους. Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι όλων τω ευαίσθητων περιοχών που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL