Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C21.9°C
1 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.3°C20.7°C
1 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.0°C19.0°C
2 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
23.0°C26.0°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.5°C
0 BF 82%
Διαύγεια / Τι γίνεται με την ιστοσελίδα - Τα ερωτήματα που προκύπτουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαύγεια / Τι γίνεται με την ιστοσελίδα - Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Συνεχίζονται τα διαρκή προβλήματα και τα συνεχή κρασαρίσματα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η «Διαύγεια», σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε την αντίδραση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τους τελευταίους μήνες ήταν αρκετές φορές που «έπεφτε» το βασικό εργαλείο διαφάνειας, όπου αναρτώνται όλες οι οικονομικές και διοικητικές πράξεις του δημόσιου τομέα, ωστόσο πλέον το κακό έχει παραγίνει. Συγκεκριμένα, αρκετές ώρες τις τελευταίες ημέρες είτε η ιστοσελίδα ήταν εκτός, είτε υπολειτουργούσε.

Το δε μήνυμα «Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα Διαύγεια βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω αναβάθμισης του αποθηκευτικού χώρου» έχει καταντήσει μονότονο.

Διαύγεια πρόβλημα

Είναι χαρακτηριστικό ότι φορείς δεν έχουν κατορθώσει να «ανεβάσουν» ούτε ένα έγγραφο τις τελευταίες ημέρες λόγω των συνεχών προβλημάτων.

Όπως φαίνεται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τις συνεχείς επικοινωνιακές φιέστες, έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το κομβικό πρόγραμμα της Πολιτείας για διαφάνεια, λογοδοσία και δημόσιο έλεγχο. Το ερώτημα είναι αν τα συνεχή κρασαρίσματα οφείλονται απλώς σε αβλεψία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, ή αν κρύβεται κάτι άλλο, εν μέσω των διαρκών αποκαλύψεων για τα γαλάζια σκάνδαλα.

«Σοβαρά προβλήματα αλλά και πολλά ερωτηματικά»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τονίζει ότι «τα τελευταία 24ωρα η σελίδα της "Διαύγειας" αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δυνατότητες όσων θέλουν να εξυπηρετηθούν μπαίνοντας στην κομβική αυτή διαδικτυακή πύλη.

Όσοι έχουν επιχειρήσει να κάνουν κάποια αναζήτηση ή άλλη εργασία τις τελευταίες 3 ημέρες, δεν τα έχουν καταφέρει.

Η μη απρόσκοπτη λειτουργία εμποδίζει να προχωρήσουν έργα, συμβάσεις, ακόμα και πληρωμή εργαζομένων οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα για αυτές τις καθυστερήσεις που προκαλεί η υπολειτουργία της "Διαύγειας"».

Παράλληλα δεν είναι εφικτή η ενημέρωση που παρέχει υπό κανονικές συνθήκες και που ήταν και η ουσιαστική αιτία δημιουργίας της διαδικτυακής πύλης».

Όπως υπογραμμίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, «για να γίνει πιο κατανοητή η σημασία που έχει η "Διαύγεια" αξίζει να σημειώσουμε ότι έως σήμερα έχουν αναρτηθεί πάνω από 41 εκατομμύρια έγγραφα ενώ κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται περί τα 2 εκατομμύρια αναζητήσεις από 190.000 χιλιάδες μοναδικούς χρήστες σε εβδομαδιαία βάση.

Προφανώς και κανείς από τους υπευθύνους δεν θέλει να παρατηρούνται τέτοια προβλήματα, όμως όταν μιλάμε για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί και τρόποι εναλλακτικής λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού για τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας συστήματος. Γιατί δεν πρόκειται για ένα «κρασάρισμα» κάποιων ωρών αλλά και για μία δυσλειτουργία που προκαλεί σοβαρά προβλήματα αλλά και πολλά ερωτηματικά για την καθυστέρηση αποκατάστασης της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL