Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ειδικό Δικαστήριο / Στο κενό η λάσπη κατά Παππά - Ο Λοβέρδος άδειασε την γραμματέα του Καλογρίτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειδικό Δικαστήριο / Στο κενό η λάσπη κατά Παππά - Ο Λοβέρδος άδειασε την γραμματέα του Καλογρίτσα

Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Καλογρίτσας
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Στο κενό έπεσε η λάσπη κατά του Νίκου Παππά καθώς καταρρίφθηκαν με ηχηρό τρόπο τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, παραδέχθηκε ότι η Ευθαλία Διαμαντή δεν συνέδεσε ροές χρήματος με τον Νίκο Παππά ενώ και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου δημόσια συμφώνησε. Στη διάψευση μέρους των αναφορών της Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής.

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, οι «καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Νίκου Παππά.

Αποκαλυπτικές και της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα και η οποία, προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «ο αντιπερισπασμός της, με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη Ν.Δ., και η ψευδής κατάθεσή της, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάψευση μέρους των αναφορών της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε, με την κατάθεσή του, και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα, μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να συνδράμει στον σχεδιασμό και έκδοση εφημερίδας του επιχειρηματία.

Ο ίδιος, διαψεύδοντας την αναφορά της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε "πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες», κατέθεσε: «Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ"».

«Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατʼ εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες» και ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις». Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την «αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα» και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.

Ο κ. Μπασιάς, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, σε συνέχεια της πρώτης του κατάθεσης που διακόπηκε για προσωπικούς λόγους, δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο περί της δήθεν εμπλοκής του κ. Παππά στη συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τη CCC ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Το αβάσιμο της κατηγορίας δεν μπορεί να σώσει κανένα ψέμα. Και οι λάσπες της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα» καταλήγουν Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL