Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
13.6°C19.1°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.8°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.2°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.0°C
0 BF 87%
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων / Και λειτουργοί της Δικαιοσύνης κινούνται κατά Ντογιάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων / Και λειτουργοί της Δικαιοσύνης κινούνται κατά Ντογιάκου

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οργή και μεταξύ των δικαστών και εισαγγελικών λειτουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου να επιχειρήσει «μπλόκο» στην προσπάθεια της ΑΔΑΕ να ερευνήσει και ενημερώσει πολίτες για το αν υπήρξαν στόχος υποκλοπών από την ΕΥΠ.

Μέλη της διοίκησης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κινητοποιήθηκαν προκειμένου να προκαλέσουν έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, καθώς «η γνωμοδότηση 1/2023 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση». Όπως τονίζουν, είναι «επιβεβλημένη» η άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ για να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Ένωσης».

Οι αντιδράσεις στην προσπάθεια Ντογιάκου να βοηθήσει το Μαξίμου στην συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών κλιμακώνονται διαρκώς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Με κοινή δήλωση που υπογράφουν 16 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, ομότιμοι, εν ενεργεία και λοιποί διδάσκοντες στις δύο παλαιότερες Νομικές Σχολές και τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, «κονιορτοποιούν» τη γνωμοδότηση Ντογιάκου.

Επιστολή για την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απέστειλε στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και σε όλα τα μέλη του Προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL