Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Fraport / Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο «Διαχείριση Κανονιστικής Συμμόρφωσης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Fraport / Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο «Διαχείριση Κανονιστικής Συμμόρφωσης»

Fraport

Η Fraport Greece σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), διοργάνωσε με επιτυχία το δεύτερο συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Κανονιστικής Συμμόρφωσης σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA)».

Το συνέδριο, που έγινε θεσμός, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με  την παρουσία και τη συμμετοχή των στελεχών της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Άγγελος Μπεληγιάννης, Διευθυντής Εποπτείας Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, Προϊστάμενος γραφείου Διοικητή ΑΠΑ και κ. Βασίλης Βασίλαρος, Προϊστάμενος Τμήματος Κανονισμών, Πιστοποίησης και Εποπτείας Αεροδρομίων και Υδατοδρομείων, όσο και των στελεχών της Fraport Greece, κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών και κα. Ιωάννα Κουρή, Διευθύντρια Διαχείρισης Συμμόρφωσης EASA.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, όπου συμμετείχαν οι εσωτερικοί επιθεωρητές της εταιρίας, στελέχη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και άλλα στελέχη της Fraport Greece, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες αναφορικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Συμμόρφωσης του EASA, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της πτητικής ασφάλειας.

Αναφορά έγινε ακόμα, και στον τρόπο με τον οποίο, τόσο η αρμόδια Αρχή όσο και ο φορέας λειτουργίας και διαχείρισης σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα προγράμματα  εποπτείας, ενώ ταυτόχρονα αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους. Επιπροσθέτως, οι ομιλητές παρουσίασαν και ανέλυσαν τις κανονιστικές  εξελίξεις και τον τρόπο διαχείρισης των αλλαγών που θα προκύψουν, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην οργάνωση και λειτουργία των αερολιμένων. Οι συγκεκριμένες αλλαγές σχετίζονται κυρίως με τα έργα μεγάλης κλίμακας που θα εκτελέσει η Fraport Greece στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ τέλος, τέθηκαν προτεραιότητες για το νέο έτος.

Ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Δρ. Χρήστος Τσίτουρας, δήλωσε: «Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στηρίζει κάθε πρωτοβουλία διαλόγου, που έχει ως στόχο την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της Αρχής και των αεροπορικών φορέων της χώρας. Το 2ο ετήσιο Συνέδριο Κανονιστικής Συμμόρφωσης, που λαμβάνει χώρα στο τέλος μίας πολύ σημαντικής χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στον κοινό μας στόχο για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας σε όλους τους τομείς αεροπορικής δραστηριότητας.»

Ο κος Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζουμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και συνεργασίας με την Αεροπορική Αρχή. Η Αρχή κατάφερε από τα πρώτα κιόλας βήματα, όχι μόνο να φέρει εις πέρας ένα απαιτητικό εποπτικό πρόγραμμα, αλλά και να λειτουργήσει καθοδηγητικά ως προς την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου. Σε μία περίοδο έναρξης απαιτητικών εργασιών ενίσχυσης της ασφάλειας των αεροδρομίων, η συνεργασία με την Αρχή είναι καταλυτική και πολύτιμη, ενώ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού διακρίνει την άμεση ανταπόκριση των στελεχών της. Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια αποτελούν υψηλή προτεραιότητα και δομικά στοιχεία της κουλτούρας της Fraport Greece». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL