Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Trafficking στην Ηλιούπολη / Σήμερα η απόφαση για τη δίκη των μαστροπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Trafficking στην Ηλιούπολη / Σήμερα η απόφαση για τη δίκη των μαστροπών

132735122.png

Στα χέρια των ενόρκων και -προφανώς- και της έδρας επαφίενται πλέον οι προσδοκίες για την απονομή δικαιοσύνης στη δυσώδη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στην Ηλιούπολη. Δύο μέρες μετά τη σοκαριστική αγόρευση και εισήγηση του εισαγγελέα Χρήστου Καραγιάννη, τόσο ως προς αυτή καθαυτή την πρόταση απόφασης όσο και ως προς το σκεπτικό, και ενώ φεμινιστικές και άλλες οργανώσεις καλούσαν από το πρωί σε συγκέντρωση έξω και μέσα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου στην οδό Δέγλερη, αναμένεται σήμερα να εκφωνηθεί η απόφαση του δικαστηρίου σε μια υπόθεση στην πραγματικότητα εντελώς ξεκάθαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταθέσεις κατά παράβαση των προβλέψεων

Κι αν στη Δικαιοσύνη η παραμικρή ύπαρξη αμφιβολιών γέρνει δικαίως το ζύγι υπέρ του κατηγορούμενου, αναρωτιέται κανείς ποιες ακριβώς είναι οι αμφιβολίες που απέμειναν σ’ αυτή την υπόθεση μετά την αποδεικτική διαδικασία. Τα δύο κορίτσια κλήθηκαν και κατέθεσαν, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, και μάλιστα κατά παράβαση των διεθνών προβλέψεων για την προστασία των θυμάτων trafficking, που επιτάσσουν όχι μόνο την ανωνυμία τους, αλλά και την αποφυγή της συνάντησης με τους βασανιστές τους.

Απέναντί τους είχαν μια υπεράσπιση η οποία ζήτησε να προβληθεί η ταινία πορνό στην οποία εμφανίζεται το ένα από τα δύο κορίτσια για να αποδειχθεί από αυτό ότι «το απολάμβανε» και ότι «βρισκόταν εκεί με τη θέλησή της». Κι όμως, αυτό ήταν το είδος των επιχειρημάτων που «έπεισαν» τον εισαγγελέα, ο οποίος έχει προτείνει την απαλλαγή των πέντε κατηγορούμενων για μαστροπεία, αποδεχόμενος μόνο τις περιφερειακές κατηγορίες, για ενδοοικογενειακή βία στην περίπτωση του αστυνομικού («ένα καβγαδάκι που πήγε στραβά» το αποκάλεσε κατά λέξη ο εισαγγελέας) και παράνομη οπλοφορία για τον πατέρα του κοριτσιού, για τον οποίο δεν ξέχασε να αναφέρει, ως αποδεικτικά της αγάπης που έτρεφε για την κόρη του, ότι «της πλήρωνε το κινητό και τη λογοθεραπεία».

Η εισαγγελική πρόταση

Η αγόρευση και η πρόταση του εισαγγελέα ανοίγουν τον δρόμο σε εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις και ενδέχεται να δημιουργήσουν μια φρικώδη νομολογία αν γίνουν αποδεκτές, δεδομένου ότι δεν αμφισβητούν τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα, αλλά προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα: δηλώνουν ότι από αυτά τα πραγματικά γεγονότα δεν προκύπτει εξαναγκασμός. Υποστηρίζει δηλαδή πως ένα κορίτσι με διαπιστωμένη νοητική στέρηση από δημόσια νοσοκομεία, τρία χρόνια πριν τα πραγματικά γεγονότα λάβουν χώρα, η οποία έχει υποστεί βία από τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκα, που την κρατούσε σπίτι του, ο οποίος σε μηνύματα του κινητού του γράφει σε πελάτες «σ’ την ετοιμάζω και σ’ τη φέρνω», επέλεξε μόνη της (!) αυτή τη ζωή για να… «χειραφετηθεί οικονομικά».

Αν το σκεπτικό αυτό γίνει δεκτό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (που πάντα είναι πιο δύσκολο να αντιστρατευθεί σε αθωωτική εισήγηση του εισαγγελέα), δημιουργείται ένα τρομακτικό δεδικασμένο, με το οποίο ουσιαστικά καθίσταται απαγορευτική η καταδίκη οποιουδήποτε για trafficking.

Ας σημειωθεί ότι, μιλώντας στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, η συνήγορος των θυμάτων Αντωνία Λεγάκη ανέφερε ότι αγνοήθηκαν αιτήματά της να καταθέσουν μάρτυρες που σχετίζονται με την υπόθεση και ταυτόχρονα με την υπόθεση της Greek Police Mafia και το κύκλωμα του Κολωνού, αλλά και να ακολουθηθούν τα ίχνη ιστοσελίδας τέτοιων «ραντεβού» ώστε να βρεθούν οι κάτοχοι.

Οι γυναικείες και άλλες οργανώσεις καλούσαν από τις 10 το πρωί σήμερα στην οδό Δέγλερη στο Εφετείο, όπου επρόκειτο να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης πριν αποσυρθεί το δικαστήριο για να αποφασίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL