Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Ισίδωρος Ντογιάκος / Υπεράνω του νόμου – Αποφάσισε να γνωμοδοτήσει και για το Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισίδωρος Ντογιάκος / Υπεράνω του νόμου – Αποφάσισε να γνωμοδοτήσει και για το Σύνταγμα

Ο Άρειος Πάγος
(INTIME NEWS)

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι είναι αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ - που προβλέπεται στο Σύνταγμα - ο έλεγχος για τη διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει άλλη γνώμη, θεωρώντας τον εαυτό του υπεράνω νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την αποκάλυψη για την στάση του στην παρακολούθηση Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου, προχωρά σε «επίσημη γνωμοδότηση» προκειμένου, όπως διαρρέει ο ίδιος, «να διευκρινιστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για το πότε επιτρέπεται να πληροφορείται η ΑΔΑΕ η ενδιαφερόμενοι πολίτες ενδεχόμενη παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές του Ισίδωρου Ντογιάκου, η γνωμοδότηση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να «ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιοι δικαιούνται να έχουν ενημέρωση για ενδεχόμενη παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας και ποιά δικαιώματα έχει επ αυτού η ΑΔΑΕ».

Η διαρροή από την πλευρά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρχεται λίγη ώρα μετά τα ξεκάθαρα μηνύματα που έστειλε ο Χρήστος Ράμμος. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «είναι αυτονόητο ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών συνεχίζει  και μετά τη δημοσίευση του τελευταίου νόμου (5002/22) την από το Σύνταγμα (άρθρο 19§2) και τον εκτελεστικό αυτού νόμο (3115/03) επιτασσόμενη ελεγκτική της αρμοδιότητα, σε σχέση με την διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ως οφείλει».

Παράλληλα ο Χρήστος Ράμμος υπενθύμισε ότι η ΑΔΑΕ «υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κατά τα λοιπά απολαμβάνει πλήρους  ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL